Adam Žampa skončil na 25. mieste

NETKY.SK • 16 Február 2022, 08:40 • 2 min
Adam Žampa skončil na 25. mieste

PEKING - V stredajšom slalome na ZOH 2022 v Pekingu zvíťazil francúzsky lyžiar Clement Noel.

slovakia

left justify in out

Zlato získal s náskokom 61 stotín sekundy pred strieborným Rakúšanom Johannesom Strolzom, bronz si vybojoval úradujúci majster sveta v tejto disciplíne Sebastian Foss-Solevaag z Nórska (+0,70 s). Slovenský reprezentant Adam Žampa skončil na 25. pozícii s mankom 6,92 sekundy, jeho mladší brat Andreas nedokončil druhé kolo.

 

img

Andreas Žampa

 

Adam Žampa figuroval po prvom kole na 32. mieste so stratou 3,84 na Strolza, Andreas sa zaradil na 33. priečku s odstupom 4,14 s za lídrom. Starší zo súrodencov absolvoval v Pekingu prvý slalom po dvojročnej prestávke, pre problémy s chrbtom sa sústredil na obrovský slalom. V druhom kole sa dokázal posunúť o sedem pozícií a umiestnil sa v elitnej tridsiatke, hoci s obrovskou stratou na víťaza.

 

Andreas Žampa, ktorý sa predtým predstavil v slalome na ZOH 2018 v Pjongčangu, vypadol v druhom kole. „Stalo sa to rýchlo. Vedel som, že musím pustiť lyže do roviny, ale trochu mi to tam podšmyklo. Ale nič sa mi nestalo,“ povedal Andreas Žampa pre TASR.

 

Prečítajte si tiež: Slovenskí hokejisti zdolali USA

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies