Kiska si v Ružomberku prezrel najväčší papierenský stroj na Slovensku

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 17:17 • 2 min
Kiska si v Ružomberku prezrel najväčší papierenský stroj na Slovensku

RUŽOMBEROK - Ružomberský celulózovo-papierenský podnik Mondi SCP považuje za kľúčové z hľadiska zlepšenia investičného prostredia na dolnom Liptove vyriešenie zložitej dopravnej situácie. Po dnešnej návšteve prezidenta SR Andreja Kisku to povedal predseda predstavenstva spoločnosti Miloslav Čurilla.

slovakia

left justify in out

"Diskutovali sme veľa o perspektíve, o tom, že by tu mohol vyrásť ďalší najmodernejší stroj na svete, ktorý by vytvoril prácu pre ďalších ľudí. Mondi je zamestnávateľ so starostlivosťou o zamestnancov a so snahou aj výrazne zlepšiť životné prostredie, ktoré bolo veľmi zlé. Som rád, že je tu spolupráca s polytechnickou školou aj vysokými školami a veľké percento zamestnancov tvoria práve vysokoškolsky vzdelaní, čo je tiež veľmi dobrý signál pre tento región," uviedol Kiska.

 

Predstavitelia Mondi SCP hlavu štátu oboznámili s históriou podniku, predstavili mu, akými technologickými zariadeniami disponujú a koľko finančných prostriedkov doposiaľ investovali do modernizácie. Kiska absolvoval aj prehliadku závodu, počas ktorej videl najmodernejší papierenský stroj v ružomberskom podniku, zároveň je to najrýchlejší stroj tejto koncepcie na svete. "Diskutovali sme na tému životného prostredia. Ako človek, ktorý často prechádzal cez Ružomberok, si prezident pamätá aj smutnejšie chvíle z histórie tohto mesta. Sám skonštatoval, že sme v tejto veci urobili veľký krok," povedal pre TASR Čurilla.

 

Ako ďalej doplnil, prezidenta oboznámili s najnovšími investíciami a plánovaným rozšírením výrobných kapacít. Skupina Mondi schválila novú investíciu vo výške 310 miliónov eur na zabezpečenie stroja na výrobu nového produktu - kartónu s bielym povrchom s produkciou 300.000 ton ročne vo februári minulého roku. Po spustení nového stroja do prevádzky by mala stúpnuť výroba v papierňach približne o polovicu. Nový projekt ECO plus podlieha získaniu daňových stimulov od Európskej komisie a získaniu potrebných povolení.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies