Kim Čong-un podstúpil operáciu nohy

NETKY.SK • 29 Október 2014, 15:25 • 2 min
Kim Čong-un podstúpil operáciu nohy

SOUL - Severokórejský líder Kim Čong-un podstúpil operáciu, počas ktorej mu odstránili cystu z členku. Oznámila to juhokórejská tajná služba, ktorú cituje stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Podľa jej údajov Kima operovali zahraniční lekári v septembri alebo októbri. Kim sa neukázal na verejnosti takmer šesť týždňov, čo viedlo k špekuláciám, že je vážne chorý. Posledné fotografie ho zachytávajú, ako sa podopiera palicou. Jedna z takýchto fotografií zo 14. októbra ho ukazuje, ako si za pomoci palice prezerá novú obytnú štvrť. Juhokórejská tajná služba tvrdí, že cysta by sa mu mohla obnoviť, keďže je silný fajčiar a vedie rušný život.

 

Juhokórejskí politici boli informovaní, že do severokórejskej metropoly Pchjongjang doleteli zahraniční zdravotní experti, aby Kimovi odstránili cystu z ľavého členku. Tú spôsobil takzvaný syndróm tarzálneho tunela, pri ktorom je priškripnutý alebo zúžený nerv. Tajná služba uviedla, že zdravotný tím bol z Európy, krajinu však nešpecifikovala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies