KHL: V Slovane je na skúške bieloruský útočník Protasenja

NETKY.SK • 11 August 2015, 14:29 • 2 min
KHL: V Slovane je na skúške bieloruský útočník Protasenja

BRATISLAVA - Slovenský účastník nadnárodnej KHL Slovan Bratislava sa dohodol na skúšobnom kontrakte s bieloruským útočníkom Anatolijom Protasenjom.

slovakia

left justify in out

Za "belasých" by mal odohrať zvyšné prípravné duely pred štartom novej sezóny a zabojovať o riadnu zmluvu, informoval oficiálny klubový web.

 

Dvadsaťpäťročný Protasenja sa narodil v Minsku, no už desať rokov žije v Česku. Prešiel mládežníckymi kategóriami v Dukle Jihlava, Havířove i v Mladej Boleslavi. Do Bieloruska sa vrátil v sezóne 2011/2012, keď pôsobil v HC Gomeľ. Robustný hráč (198cm/104kg) neskôr v desiatich dueloch okúsil aj KHL v drese Dinama Minsk. V uplynulej sezóne odohral tri stretnutia za reprezentáciu Bieloruska a patril k lídrom tímu Junosť Minsk v bieloruskej najvyššej súťaži. V 60 dueloch si pripísal na konto 59 bodov (31+28).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies