KHL: Tretie víťazstvo Slovana za sebou, Říha ocenil disciplínu

NETKY.SK • 13 Október 2016, 07:34 • 2 min
KHL: Tretie víťazstvo Slovana za sebou, Říha ocenil disciplínu

MOSKVA - HC Slovan Bratislava zvíťazil na ľade Dinama Moskva 5:3 v stredajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) 2016/2017.

slovakia

left justify in out

Domáci sa ujali vedenia už v 3. min, keď tečovaná strela Arťoma Fiodorova nešťastne prekĺzla poza Brustov chrbát. Slovanisti však zásluhou dvoch presilovkových gólov otočili na priebežných 2:1. Najprv výhodu o dvoch hráčov využil v 17. min Marek Ďaloga a hostí poslal do vedenia sekundu pred koncom prvej tretiny Tomáš Kundrátek.

 

Na začiatku druhej časti vyhrávali "belasí" už 3:1 - v 21. min sa presadil Jonathan Cheechoo a vyhnal z bránky Alexandra Jeriomenka. Dinamo v 28. min znížilo z hokejky Semiona Kokujovova, ale v 32. min odpovedal svojím druhým gólom Kundrátek - 4:2. Posledné slovo druhej časti však mali domáci, keď 38. min presne namieril Alexander Kuznecov.


V treťom dejstve sa dokázali presadiť iba slovanisti - na konečných 5:3 uzavrel v 46. min Žiga Jeglič.
Slovan vyhral už tretí zápas za sebou a s 24 bodmi sa vyšvihol na 10. miesto v tabuľkovom poradí Západnej konferencie. Najbližšie sa zverenci Miloša Říhu predstavia v piatok 14. októbra v Podoľsku.

Kontinentálna hokejová liga (KHL) - streda - výsledok:

Dinamo Moskva - HC Slovan Bratislava 3:5 (1:2, 2:2, 0:1)
Góly: 3. A. Fiodorov (D. Tarasov), 28. Kokujov (Sopin, Rybakov), 38. A. Kuznecov (Makľukov, Podšenďalov) - 17. Marek Ďaloga (Cheechoo, Starosta), 20. Kundrátek (Cheechoo), 21. Cheechoo (Taffe), 32. Kundrátek (Taffe), 46. Jeglič (Plastino)
Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bukin, Sergejev - Berseňov, Judin (všetci Rus.), 4653 divákov


 

Zostavy:

Dinamo Moskva: Jeriomenko (21. Lazušin) - Hietanen, A. Mironov, Makľukov, M. Robinson, Rylov, Soloviov, A. Volkov - Karsums, Cvetkov, M. Karpov - Kokujov, Rybakov, Sopin - A. Kuznecov, Kokarev, Igumnov - A. Fiodorov, D. Tarasov, Šipov - Podšenďalov
Slovan: Brust - Kundrátek, Starosta, Švarný, Plastino, P. Bačík, A. Meszároš, Pokorný, Marek Ďaloga - Cheechoo, Taffe, Michal Hlinka - Jeglič, Valský, V. Nedorost - Vopelka, Chipchura, Lušňák - Kubalík, Viedenský, J. Šiška

Hlasy:
Miloš Říha (tréner Slovana, zdroj: hcslovan.sk, khl.ru): "Som rád, že sme podali disciplinovaný a taktický výkon. Dynamo má silné mužstvo, doma hrá dobre, málo tu prehráva. Chlapci hrali pre mužstvo, pre výsledok, nie individuálne, plnili svoje úlohy. Za tento zápas im patrí vďaka. Odohrali sme dobré stretnutie, tešíme sa z troch bodov."

Sergej Oreškin (tréner Dinama, zdroj: khl.ru): "Pozrite sa na štatistiky. Vyhrali sme na vhadzovania, na počet striel, ale žiadny výsledok. Dopustili sme sa hrubých chýb a nevyužili množstvo šancí. Bohužiaľ, aj taký je hokej."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies