KHL prichádza do Viedne, pre bratislavských fanúšikov by to vraj nemal byť problém

NETKY.SK • 30 August 2018, 11:35 • 2 min
KHL prichádza do Viedne, pre bratislavských fanúšikov by to vraj nemal byť problém

VIEDEŇ/BRATISLAVA – Svetový hokej je na ceste do hlavného mesta Rakúska. V októbri bude Viedeň hostiť KHL World Games 2018. Dva regulérne zápasy sezóny 2018/2019 ponúknu viedenským fanúšikom jedinečnú príležitosť vidieť legendy tohto športu vrátane viacerých olympijských víťazov, držiteľov Stanley Cupu, ale tiež člena Triple Gold Clubu Pavla Daciuka.

slovakia

left justify in out

KHL World Games 2018, ktoré bude hostiť Viedeň, sú naplánované na 26. a 28. októbra. V prvom stretnutí sa Slovan Bratislava postaví proti CSKA Moskva, v druhom nastúpi slovenský tím proti SKA Petrohrad. Pre bratislavský Slovan by mala byť Viedeň takmer domácim prostredím a to aj najmä vďaka vzdialenosti. Bratislavu a Viedeň delí len približne 70 kilometrov, čo z nich robí najbližšie položené hlavné mestá na svete. 

 

img

 

Rakúska metropola prinesie po dlhšej dobe fanúšikom hokej najvyššej úrovne, vďaka súbojom KHL uvidia hráčov svetovej triedy. "Som presvedčený, že Kontinentálna hokejová liga je po 10 úspešných sezónach pripravená prezentovať svoj svetový hokej náročným divákom po celom svete. Tešíme sa, že sa priblížime k milovníkom hokeja v Rakúsku, aby sme ukázali to najlepšie z tohto športu a inšpirovali fanúšikov v ďalších krajinách," povedal Georgij Kobyljanskij, viceprezident KHL.

  

Tri legendárne kluby  Slovan je najstarším klubom KHL, o tri roky oslávi sté výročie. Vďaka ôsmim titulom majstra Slovenska (naposledy v roku 2012) a československému titulu (1979) patrí medzi najúspešnejšie kluby v histórii slovenského hokeja.

 

img

 

Dve krajiny, jedno logo

Logo bolo inšpirované samotným názvom KHL World Games a myšlienkou priblížiť Kontinentálnu hokejovú ligu do celého sveta. Celý obraz stojí na puku, ktorý je neoddeliteľným symbolom tohto športu. Logo má formu štítu, pričom dve samostatné polia symbolizujú konkurenčné tímy a majú farby vlajky hostiteľského štátu.

 

Aréna má kapacitu 7 000 divákov a organizátori dúfajú, že bude počas oboch duelov vypredaná. "Je jasné, že očakávame veľký záujem medzi fanúšikmi rakúskeho hokeja. Keďže ide o zápasy KHL, čakáme veľa divákov. Erste Bank Arena má 7 000 miest a bolo by pekné, keby sme ich mohli naplniť," dodal Franz Kalla. 

 

Program KHL World Games 2018 

 

26. október 2018: Slovan – CSKA

28. október 2018: Slovan – SKA

26. november 2018: Dinamo Riga - SKA

28. november 2018: Dinamo Riga – CSKA

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies