KHL: Medvedev rešpektuje rozhodnutie Donbassu, verí, že o rok sa vráti

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 17:05 • 2 min
KHL: Medvedev rešpektuje rozhodnutie Donbassu, verí, že o rok sa vráti

MOSKVA - Prezident Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Alexander Medvedev rešpektuje rozhodnutie vedenia Donbassu Doneck o jeho neúčinkovaní v budúcej sezóne nadnárodnej súťaže.

slovakia

left justify in out

Pre nepriaznivú politickú situáciu na Ukrajine tak Donbass zrejme vyplní ročnú pauzu pôsobením v najvyššej domácej súťaži.
     

Definitívne rozhodnutie padlo v stredu po stretnutí Medvedeva s prezidentom ukrajinského klubu Borisom Kolesnikovom. Napriek tomu si klub ponechal licenciu a po vyriešení problémov má do KHL v sezóne 2015/2016 dvere otvorené. "Predstavte si, že hráči by museli cestovať na všetky zápasy do cudziny. Takmer vôbec by neboli so svojimi rodinami a deťmi, čo by nebolo dobré. Aj preto plne rešpektujem rozhodnutie prezidenta Kolesnikova," cituje portál rsport.ru Medvedevove slová.
     

Nepriaznivá politická situácia na Ukrajine mala za následok nedávne výrazne poškodenie domáceho stánku Donbassu Arena Družba. Vandali ju najskôr vykradli a následne podpálili. Ak sa klubu podarí zreparovať škody do konca augusta, bude štartovať v najvyššej domácej súťaži. V prípade upokojenia situácie môže podať prihlášku do KHL už o rok. "Čaká ich ročná prestávka. Verím, že terajšie faktory, ktoré bránia Donbassu hrať KHL, budú už o rok vyriešené," dodal Medvedev.
     

Vedenie klubu "zmrazilo" zmluvy všetkým hráčom, ktorí mali kontrakt postavený na pôsobení v KHL. Bez angažmán tak razom zostala aj slovenská dvojica Ján Laco a Peter Podhradský. Kým prvý menovaný sa už dohodol na pôsobení v Baryse Astana pod bývalým trénerom Donecka Andrejom Nazarovom, druhý meno svojho nového pôsobiska ešte nepozná.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies