KHL: Cingeľa prehra v siedmom finále veľmi bolí

NETKY.SK • 1 Máj 2014, 10:14 • 2 min
KHL: Cingeľa prehra v siedmom finále veľmi bolí

MAGNITOGORSK - Menoslov slovenských držiteľov Gagarinovho pohára sa tento rok nerozšíril. Blízko k trofeji mali hráči HC Lev Praha Lukáš Cingeľ a Juraj Mikuš.

slovakia

left justify in out

Útočník Cingeľ dostával na rozdiel od svojho krajana v defenzíve na ľade dostatok príležitostí. Od zisku Gagarinovho pohára ho so spoluhráčmi delilo len málo, napokon musel prehrýzť pohľad na oslavujúcich hokejistov Magnitogorska. Metallurg vyhral rozhodujúcu siedmu bitku 7:4. „Keď sa rozhodlo až v siedmom zápase, bolí to o to viac,“ poznamenal na webe klubu Lukáš Cingeľ.

 

V kádri pražského tímu je 'benjamínkom'. V stredu sledoval, ako domáci Metallurg vyškolil jeho mužstvo z efektivity. Pražania pálili, ostreľovali Košečkina, ale góly dávalo ruské družstvo. Lev mal dobre rozohraný duel, dvakrát dokázal zmazať náskok domácich. „Každý už bol z toho všetkého unavený, každý mal toho dosť a išiel z posledného. Nechcem povedať, že mali viac šťastia. My sme tam mali veľké šance, ale tie sme nepremenili. Brankár to vždy chytil v poslednej chvíli do lapačky. My sme inkasovali z tečovaných striel,“ hodnotil rozhodujúci siedmy duel Lukáš Cingeľ, podľa ktorého bol definitívnym zlomom piaty gól Magnitogorska. 

Pre českého účastníka KHL je finálová účasť veľkým úspechom. Doteraz tak ďaleko nebol žiadny mimoruský tím. „Byť vo finále je určite úspechom, ale ešte mi to tak úplne nedochádza. Chlapci bojovali, makali sme celú sezónu. Ale takto, keď sa rozhodovalo až v siedmom zápase, to bolí o to viac. Celý ročník sa rozhodoval v jednom zápase a ten sme, bohužiaľ, prehrali. Je to veľká škoda,“ ľutoval 21-ročný rodák zo Žiliny. 

 

Cingeľ odohral v tejto sezóne v Kontinentálnej hokejovej lige 58 stretnutí, v ktorých strelil štyri góly a pridal tri asistencie. Jeho miesto bolo vo štvrtej formácii Leva. „Sám seba nechcem hodnotiť, nerád to robím. Od toho sú iní. Chlapci mi veľmi pomohli a som rád, že sme to spoločne dotiahli až tak ďaleko a ja som mohol byť toho súčasťou,“ doplnil na klubovom webe Lukáš Cingeľ. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies