Kerry v Kyjeve: Obama sa čoskoro rozhodne, či poskytne zbrane Ukrajine

NETKY.SK • 5 Február 2015, 19:22 • 2 min
Kerry v Kyjeve: Obama sa čoskoro rozhodne, či poskytne zbrane Ukrajine

KYJEV - Šéf Bieleho domu Barack Obama sa čoskoro rozhodne, či poskytne zbrane Ukrajine, Washington však uprednostňuje diplomatické riešenie krízy, uviedol dnes v Kyjeve americký minister zahraničných vecí John Kerry.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Prezident skúma všetky možnosti, medzi nimi možnosť poskytnutia obranných systémov Ukrajine," uviedol Kerry na spoločnej tlačovej konferencii s ukrajinským premiérom Arsenijom Jaceňukom. Taktiež povedal, že konflikt by sa nemal skončiť "jednostranným mierom".
     

Podľa agentúry Reuters Jaceňuk zdôraznil, že Kyjev má presvedčivý dôkaz, že ukrajinskí vojaci na východe krajiny bojujú proti jednotkám pravidelnej ruskej armády, nie proti miestnym separatistom.
     

Jaceňuk taktiež vyhlásil, že nebude uvažovať nad žiadnym mierovým plánom, ktorý spochybňuje územnú celistvosť, zvrchovanosť a nezávislosť Ukrajiny.
     

Moskva trvá na tom, že Rusi bojujúci po boku separatistov na východe Ukrajiny sú dobrovoľníci a odmieta, že by posielala cez hranice zbrane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies