Kento Momota príde o OH 2016 kvôli ilegálnemu hazardu

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 19:33 • 2 min
Kento Momota príde o OH 2016 kvôli ilegálnemu hazardu

TOKIO - Japonský bedmintonista Kento Momota sa priznal k hraniu v nelegálnej herni a tento prešľap ho bude stáť účasť na augustových olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Singlová svetová dvojka spolu so svojím reprezentačným kolegom Keničim Tagom navštevovala ilegálne kasíno v Tokiu, ktoré polícia odhalila v máji 2015. Momota a Tago na piatok zvolali tlačovú konferenciu.


Hazard je v "krajine vychádzajúceho slnka" s výnimkou lotérie a stávok na niektoré športy zakázaný, hráčom hrozí za porušenie zákona až trojročný pobyt za mrežami. "Nemôžeme ho nominovať na olympiádu," povedal v reakcii generálny sekretár Japonskej bedmintonovej asociácie Kindži Zenija.


Kento Momota sa v auguste 2015 v indonézskej Jakarte stal prvým Japoncom, ktorý získal medailu na MS v súťaži jednotlivcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies