Donald Trump obvinil Čínu zo šírenia nového koronavírusu

NETKY.SK • 17 Marec 2020, 13:14 • 2 min
Donald Trump obvinil Čínu zo šírenia nového koronavírusu

PEKING - Čína vyslovila počas dnešného dňa "silné rozhorčenie" nad vyjadreniami amerického prezidenta Donalda Trumpa, v ktorých označil nový typ koronavírusu za "čínsky vírus".

slovakia

left justify in out

Rozhorčenie

Čínsky minister zahraničných vecí Wang Yi vo svojej reakcii vyhlásil, že takéto spájanie koronavírusu s Čínou jeho krajinu "stigmatizuje".

 

"Cítime sa byť veľmi rozhorčení a vyjadrujeme svoj silný nesúhlas," vyhlásil minister.

 

img

 

Trump počas dnešnej noci na sociálnej sieti Twitter napísal, že "Spojené štáty budú silno podporovať odvetvia, ako letecké spoločnosti a iné, ktoré najviac zasiahol čínsky vírus".

 

 

Reakcia WHO

Proti spájaniu koronavírusu s Čínou, alebo čínskym mestom Wu-chan, sa už postavila aj Svetová zdravotnícka organizácia (WHO), keďže to podľa nej môže viesť k diskriminácii a stigmatizácii.

 

img

 

Obvinenia 

Britský denník The Guardian upozorňuje, že Čína a Spojené štáty si v uplynulých dňoch vzájomne prehadzujú zodpovednosť za vypuknutie epidémie. Minulý týždeň úradník z čínskeho ministerstva zahraničných vecí Čao Li-ťien vyhlásil, že vírus do Wu-chanu priniesla americká armáda, po čom si Washington predvolal čínskeho veľvyslanca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies