Keňa o krok bližšie k uspokojeniu WADA, Bolívia už prešla

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 14:47 • 2 min
Keňa o krok bližšie k uspokojeniu WADA, Bolívia už prešla

NAIROBI - Keňa je o dôležitý krok bližšie k tomu, aby sa vyhla prípadnému vyhláseniu za nespôsobilú v antidopingovej problematike a nečelila príslušným konzekvenciám napríklad v podobe vylúčenia jej športovcov z medzinárodného diania.

slovakia

left justify in out

Zároveň Bolívia ubudla zo zoznamu nespôsobilých krajín podľa Svetovej antidopingovej agentúry (WADA).

Kenský prezident Uhuru Kenyatta v piatok podpísal medzinárodným štandardom zodpovedajúci antidopingový zákon, ktorý parlament schválil v utorok. WADA dala Keni posledné ultimátum: do 2. mája zladiť príslušnú legislatívu. Zákonodarcovia mali už tretí termín po 11. februári a 5. apríli. "Tento zákon je pokračovaním a nie koncom nášho úsilia postaviť sa proti podvádzaniu a korupcii v športovej sfére," vyhlásil Kenyatta.

Bolíviu označili za nespôsobilú v novembri. Informácia o uspokojivom splnení požiadaviek teraz prišla v rovnaký deň ako správa o odňatí akreditácie pekinskému laboratóriu za nesplnenie testovacích štandardov WADA. Minulý týždeň odňali akreditáciu moskovskému a lisabonskému laboratóriu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies