Hnutie Spolupatričnosť na kongrese odsúhlasilo fúziu s SMK a Most-Híd

NETKY.SK • 11 September 2021, 17:48 • 2 min
Hnutie Spolupatričnosť na kongrese odsúhlasilo fúziu s SMK a Most-Híd

BRATISLAVA - Stanovy novej strany majú podať na Ministerstvo vnútra SR už v pondelok (13. septembra).

slovakia

left justify in out

Delegáti hnutia Összefogás - Spolupatričnosť na sobotnom kongrese odsúhlasili fúziu so stranami SMK a Most-Híd. Zároveň prijali stanovy novej spoločnej strany Szövetség - Aliancia. Informovala o tom Diana Lengyel z tlačového oddelenia strany. Strany SMK a Most-Híd budú mať svoje vlastné kongresy budúci týždeň.

 

"Prijatím stanov novej strany Szövetség - Aliancia sme splnili náš sľub. Zjednotenie maďarských strán je úspechom, spoločná strana je však len prostriedkom. Prostriedkom širokej spolupráce a jednoty, výsledky sa však dostavia len vtedy, keď na obsahovom a programovom poli bude naša ponuka kvalitná," zdôraznil predseda Spolupatričnosti Szabolcs Mózes.

 

Stanovy novej strany majú podať na Ministerstvo vnútra SR už v pondelok (13. septembra), kongres novovznikajúcej Aliancie sa môže uskutočniť už začiatkom októbra.

 

Ak to protipandemické opatrenia nedovolia, bude sa konať podľa Lengyela online. Ako skonštatovala, neexistujú teda žiadne prekážky pre vznik novej strany v čo najkratšom možnom časeTri maďarské strany podpísali deklaráciu o vytvorení spoločného politického subjektu v Komárne v auguste minulého roka.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona