KDH zvažuje nomináciu Milana Majerského na predsedu Prešovského kraja

NETKY.SK • 9 Máj 2017, 16:12 • 2 min
KDH zvažuje nomináciu Milana Majerského na predsedu Prešovského kraja

BRATISLAVA - Na post predsedu Prešovského samosprávneho kraja by mohol kandidovať primátor Levoče Milan Majerský. Navrhnúť by ho malo KDH. Úvahy o nominácii TASR potvrdil predseda KDH Alojz Hlina.

slovakia

left justify in out

"Áno, zvažuje sa kandidatúra Levoče Milana Majerského na post predsedu Prešovského kraja. Milan Majerský je špičkový kandidát, ktorý má reálnu možnosť ukončiť nadvládu Smeru v Prešovskom kraji," povedal Hlina.

 

Prípadnou Majerského kandidatúrou údajne nie sú nadšení v Smere-SD. "Pracujú intenzívne na tom, aby sa tomuto zápasu vyhli," poznamenal šéf kresťanských demokratov.

 

KDH je stále v rokovaní ohľadom jesenných volieb do vyšších územných celkov. Otvorená je dohoda so stranami SaS a OĽaNO-NOVA, ktoré už podpísali dohodu o spolupráci. Pripojiť by sa mohlo aj KDH.

 

Hlina aj nedávno potvrdil, že KDH má naďalej záujem o spoluprácu. Dohodu by mohli strany podpísať tento mesiac. Strany v prípade tvorby spolupráce hovoria o vytváraní partnerstva slušných ľudí, o alternatíve pre krajinu. Spolupráca je podľa nich dôležitá a zdôrazňujú potrebu zodpovednosti.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies