KDH s návrhom chrániť oznamovateľov korupcie opäť neuspelo

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 17:37 • 2 min
KDH s návrhom chrániť oznamovateľov korupcie opäť neuspelo

BRATISLAVA - Oznamovatelia korupcie, daňových a majetkových trestných činov proti záujmom štátu, obcí či vyšších územných celkov zatiaľ vyššiu ochranu pred stratou zamestnania požívať nebudú.

slovakia

left justify in out

Väčšina pléna dnes podobne ako vlani odmietla návrh zákona o ochrane osôb pri odhaľovaní trestných činov korupcie a iných vybraných trestných činov.
     

Zákon počítal aj s tým, že oznamovatelia korupcie budú finančne odmeňovaní. Odmena mala predstavovať do desať percent z uchránenej alebo vrátenej hodnoty, ak už v korupčnej kauze padol právoplatný rozsudok, nesmela by však prekročiť 50-násobok minimálnej mzdy.
     

Vlastný návrh už dlhšiu dobu chystá minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD). Ešte v septembri 2013 sľuboval, že to bude do konca roka, ale nestalo sa. O návrhu KDH sa vyjadril, že nebol komplexný. Nepozdávalo sa mu tiež, že si opozícia zvykla predkladať rozpracované materiály, ktoré pochádzajú z ministerstiev. "Myslím, že to nie je dobrá cesta. Jednak preto, že je to zvyčajne nedokončený surový návrh a nie je to ani korektné," vyhlásil Kaliňák. Pripomenul, že súčasná opozícia bola vo vláde a mala dosť času, aby riešila problém s korupciou a schvaľovala s tým súvisiace zákony.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies