KDH chce od Počiatka správu o súťaži na dozor k stavbe tunela Višňové

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 12:33 • 2 min
KDH chce od Počiatka správu o súťaži na dozor k stavbe tunela Višňové

BRATISLAVA – Minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) by mal ešte na aktuálnu schôdzu Národnej rady (NR) SR priniesť správu o priebehu a vyhodnotení súťaže na stavebný dozor k výstavbe úseku D1 z Lietavskej Lúčky po Dubnú Skalu s tunelom Višňové. Žiada to opozičné KDH, jeho poslanec Pavol Zajac dnes predniesol v pléne procedurálny návrh v tomto duchu. Poslanci by o ňom mali rozhodnúť pri popoludňajšom hlasovaní.

slovakia

left justify in out

Kresťanským demokratom sa nepozdáva, že podľa informácií, ktoré priniesli médiá, je víťazom tendra na dozor pri tomto úseku D1 konzorcium firiem, ktoré ponúklo cenu za zákazku zhruba 8 miliónov eur. V súťaži však boli ďalší traja uchádzači, ktorých ceny boli približne polovičné oproti tejto ponuke. Teda od 3,8 milióna eur až po 4,5 milióna eur. "Výber firmy, ktorá ponúkla najdrahšiu ponuku, ktorá je zhruba o 100 % drahšia ako tri ostatné, považujeme za škandalózne," zdôraznil Zajac na dnešnej tlačovej konferencii v NR SR.
      

Rovnaký názor má aj jeho stranícky kolega Ján Hudacký. V prípade, že vládni poslanci nepodporia Zajacov procedurálny návrh na zaradenie správy o tomto tendri na aktuálnu schôdzu, zvolá mimoriadne zasadnutie hospodárskeho výboru. "Naň chcem pozvať ministra Počiatka a generálneho riaditeľa Národnej diaľničnej spoločnosti Milana Gajdoša, aby nám vysvetlili tento netransparentný postup pri výbere dozoru na tento úsek," doplnil Hudacký. KDH zároveň dúfa, že Úrad pre verejné obstarávanie celú túto záležitosť vráti na spätné vyhodnotenie NDS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies