Kde sa odohrajú MS v hokeji 2021? Fasel už s istotou odmietol jednu krajinu

NETKY.SK • 21 Január 2021, 18:40 • 2 min
Kde sa odohrajú MS v hokeji 2021? Fasel už s istotou odmietol jednu krajinu

BRATISLAVA - Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) zatiaľ nerozhodla, kto nahradí Bielorusko v úlohe organizátora majstrovstiev sveta v roku 2021. Isté je, že Litva susednému Lotyšsku pomáhať nebude, hoci pôvodne chcela.

slovakia

left justify in out

Litva už určite nie 

Premiérka Ingrida Šimonyté uviedla, že geografická blízkosť oboch krajín by mohla byť veľkou výhodou v logistike šampionátu a ponúkla pre potreby MS 2021 hokejové arény vo Vilniuse a Kaunase. Dočkala sa však zamietavého stanoviska šéfa IIHF Reného Fasela.

 

img


"Mal som videokonferenciu s litovskou premiérkou. Som jej vďačný za ponuku a ochotu pomôcť. Cením si to, ale musíme ju odmietnuť. Už sme v rokovaní so zástupcami Slovenska a Dánska, ktorí majú pozitívne skúsenosti s organizovaním svetového šampionátu z rokov 2019 a 2018. Príliš veľa kandidátov v súčasnej našej situácii nemá zmysel," vyslovil sa René Fasel, cituje ho portál Sportbox.ru.

 

Istá len jedna krajina 
Lotyšsko bude s určitosťou organizátorom majstrovstiev sveta v hokeji v roku 2021. Či sa k nemu pridá aj druhý organizátor namiesto Bieloruska, ktoré práve prišlo o toto právo, sa rozhodne približne do dvoch týždňov.

 

img

 

Mali obavy 
Pre napätú politickú situáciu spojenú s režimom prezidenta Alexandra Lukašenka Lotyši odmietli hostiť šampionát so susedom. Tiež viacero účastníckych krajín vrátane Fínska či Švédska vyjadrilo svoje znepokojenie a na šampionáte nechceli štartovať, ak sa bude konať aj v Bielorusku. K tomu sa v posledných týždňoch pridal tlak od sponzorov, napríklad dlhoročný partner MS v hokeji Škoda Auto hrozil odstúpením od zmluvy.

 

img

 

Naša skupina 
Majstrovstvá sveta v hokeji sú naplánované na 21. mája - 6. júna 2021, zatiaľ bez účasti divákov. Slovenskí reprezentanti by sa mali na turnaji predstaviť v A-skupine spolu s Ruskom, Švédskom, Českom, Švajčiarskom, Dánskom, Bieloruskom a Veľkou Britániou.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies