Kazujoši Miura prekonal svoj vlastný rekord

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 07:44 • 2 min
Kazujoši Miura prekonal svoj vlastný rekord

TOKYO - Japonský futbalista Kazujoši Miura v nedeľu prekonal svoj vlastný rekord a vo veku 50 rokov a 14 dní sa stal historicky najstarším strelcom gólu v japonskej J-League.

slovakia

left justify in out

Miura pôsobí v druhej najvyššej súťaži J-League 2 a v nedeľu rozhodol o víťazstve mužstva FC Jokohama nad Thespa Kusacu 1:0 . "Som rád, že som prispel k triumfu. Z dnešného zápasu mám dobrý pocit," uviedol po stretnutí Miura.

Honor najstaršieho strelca v elitnej súťaži J-League patrí Brazílčanovi Zicovi, ktorý skóroval v drese mužstva Kašima Antlers, keď mal 41 rokov, tri mesiace a 12 dní.

Miura sa prednedávnom stal aj najstarším futbalistom, ktorý kedy nastúpil v oficiálnom súťažnom zápase. V súboji FC Jokohama - V-Varen Nagasaki (1:1), ktorý sa uskutočnil 5. marca, "King Kazu" odohral 54 minút vo veku 50 rokov a 7 dní. Prekonal tým anglickú legendu Sira Stanleyho Mathewsa, ktorý si v roku 1965 obliekol dres tímu Stoke City proti FC Fulham vo veku 50 rokov a 5 dní. "Vo fyzickom veku som možno Matthewsa o pár dní na ihrisku zdolal, ale jeho štatistiky a kariéru nemám šancu dobehnúť," napísal vtedy Miura v tweete na portáli FIFA. 

Znamenitý útočník Miura odohral 89 zápasov v reprezentačnom drese Japonska a strelil v nich 55 gólov. V 90. rokoch 20. storočia 14 gólmi vystrieľal "krajine vychádzajúceho slnka" historický postup na záverečný turnaj MS 1998 do Francúzska. S reprezentáciou sa rozlúčil v roku 2000. Väčšinu klubovej kariéry odohral v Japonsku, ale krátko pôsobil aj v FC Janov, Diname Záhreb či FC Sydney.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies