Kažimír: Potrebujeme väčšiu spoluprácu krajín v boji s daňovými únikmi

NETKY.SK • 2 Október 2014, 09:48 • 2 min
Kažimír: Potrebujeme väčšiu spoluprácu krajín v boji s daňovými únikmi

BRATISLAVA – V Prahe sa dnes stretnú ministri financií susedných krajín a Nemecka. Budú rokovať o viacerých ekonomických témach. Slovensko bude zastupovať šéf rezortu financií Peter Kažimír (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Pre Slovensko bude kľúčovou témou boj s daňovými únikmi. "Boj s daňovými únikmi má zásadný medzinárodný rozmer. Potrebujeme ešte väčšiu spoluprácu, a to nielen v rámci regiónu krajín V4," priblížil pre TASR Kažimír s tým, že dôležitou témou budú aj ekonomické sankcie a ich možné dosahy na ekonomiky jednotlivých štátov.

 

Ministri financií do Prahy pricestujú na pozvanie českého šéfa rezortu financií Andreja Babiša. Na summite sa zúčastnia ministri financií Nemecka, Maďarska, Poľska, Rakúska a Slovenska. Okrem opatrení zameraných na boj s daňovými únikmi budú diskutovať aj o súčasnom vývoji v Európskej únii, o opatreniach zameraných na investície a štrukturálne reformy, ktoré majú podporiť hospodársky rast a zamestnanosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies