Kažimír: Novú makroprognózu zverejníme vo štvrtok, očakávame vyšší rast

NETKY.SK • 18 September 2013, 14:05 • 2 min
Kažimír: Novú makroprognózu zverejníme vo štvrtok, očakávame vyšší rast

BRATISLAVA - Novú makroprognózu vývoja slovenskej ekonomiky zverejní rezort financií vo štvrtok (19.9.), pričom bude naznačovať pozitívnejší vývoj ako doteraz. Avizoval to dnes po rokovaní vlády minister financií Peter Kažimír (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Makroprognóza bude zverejnená zajtra a bude dobrá. Prvýkrát od konca roku 2011 zvýšime aktuálne čísla rastu roku 2013," priblížil. Zároveň zdôraznil, že jedným z cieľov ministerstva pre tento rok je, aby SR pri zadlžení neprekročila 55-% hranicu. "Myslím, že vývoj výdavkov aj príjmov nám v tom pomôže. Veľa však bude musieť urobiť Agentúra pre riadenie dlhu a likvidity," poznamenal Kažimír.

"V 2. polroku tohto roka nie sme veľmi aktívni na trhu, nepožičiavame si, čo je aj výsledok našej politiky znižovania hotovostnej rezervy. Priznávam, robíme to aj kvôli tomu, aby sme neprekročili ďalšiu hranicu. Budeme si však musieť počkať aj na notifikáciu výšky dlhu za rok 2013, ktorú urobí Eurostat v apríli 2014," dodal minister.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies