Kauza Glance House: Prokuratúra zbavila obvinenia Kočnerovu známu Šlachtovú

NETKY.SK • 30 Máj 2013, 11:36 • 2 min
Kauza Glance House: Prokuratúra zbavila obvinenia Kočnerovu známu Šlachtovú

BRATISLAVA - Prokuratúra v kauze Glance House potichu zbavila obvinenia podnikateľku Janu Šlachtovú, ktorá je známou Mariána Kočnera, konštatuje denník SME na druhej strane v článku s názvom "Prokurátor očistil Kočnerovu známu".

slovakia

left justify in out

Prečo tak prokurátor rozhodol, nechce vysvetliť. Nevyjadruje sa ani polícia, pokračuje denník. Zbavenie obvinenia potvrdili denníku tri zdroje blízke vyšetrovaniu. "Nebudeme k predmetnej veci do právoplatného skončenia poskytovať žiadne bližšie informácie", odpovedal hovorca Krajskej prokuratúry v Trnave Mojmír Huna. "Po konzultácii s vyšetrovateľom nebudeme na otázky odpovedať", konštatovala aj Andrea Dobiášová z policajného prezídia.

Šlachtová telefón nedvíha, dodal denník. Polícia podnikateľku obvinila vo februári z trestného činu skresľovania údajov hospodárskej a obchodnej evidencie, za čo hrozí až 12 rokov väzenia. Generálna prokuratúra v stredu 29. mája neodpovedala, či pri zbavení obvinenia Šlachtovej nejako zasahovala, prípadne vydala konkrétne pokyny. Šlachtová bola obvinená za to, že sa s pomocou nezákonného Trnkovho listu vlani podieľala na prevode zablokovanej bytovky Glance House na svoju firmu CDI a obratom na spoločnosť Gapeja blízku Kočnerovi. Tá plánovala byty predať v dražbe v rámci konkurzu. Plán nevyšiel, lebo bol prezradený.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies