Kauza bankomatová mafia: Obvinili sudcu, pre ktorého sa členovia dostali na slobodu!

NETKY.SK • 30 Október 2014, 13:58 • 2 min
Kauza bankomatová mafia: Obvinili sudcu, pre ktorého sa členovia dostali na slobodu!

BRATISLAVA - Generálna prokuratúra vzniesla obvinenie proti sudcovi Jurajovi Mihálovi pre nečinnosť. Pre jeho chyby sa dostali v novembri 2013 a máji 2014 na slobodu údajní členovia tzv. bankomatovej mafie vrátane údajného šéfa skupiny Jána Golisa. Informuje o tom portál tvnoviny.sk.

slovakia

left justify in out

Portál píše, že sudca Mihál pochybil prvýkrát v novembri minulého roka. Na slobodu sa vtedy dostali dvaja obvinení členovia bankomatovej mafie. Sudca totiž nestihol včas poslať dokumenty potrebné na predĺženie väzby. Sudca ich síce za mreže posadil, no obvinení si podali sťažnosť. Tú mal sudca poslať kolegom na krajský súd. Aj keď všetci sídlia v tej istej budove, nestihol to urobiť včas. O pol roka neskôr sa na slobodu dostali ďalší muži. "Odvolací súd konštatoval, že predseda senátu okresného súdu v prejednávanej veci konal nesústredene. Zistil prieťahy najmä v nedostatočnom organizovaní hlavného pojednávania," vysvetlil v máji hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak. Z väzby sa tak dostal aj údajný šéf skupiny Ján Golis Portál uvádza, že práve po jeho zatknutí pred troma rokmi polícia vyhlásila koniec bankomatovej mafie. A chybu skonštatovali opäť Jurajovi Mihálovi. 

 

Bankomatová mafia sa preslávila svojou metódou krádeží. Pomocou luxusného auta vytrhávali bankomaty zo stien, pripomína portál tvnoviny.sk. Obžalovaní v tejto veci mali za mrežami čakať na rozhodnutie súdu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies