Kaufland dostal miliónovú pokutu: V obchode našli to, čo nemal nikto vidieť

NETKY.SK • 12 Február 2016, 09:20 • 2 min
Kaufland dostal miliónovú pokutu: V obchode našli to, čo nemal nikto vidieť

BRATISLAVA - Kaufland čelí miliónovej pokute. Kontrolóri našli v regáloch potraviny, ktoré nemal nikto vidieť.

slovakia

left justify in out

Inšpektori zistili pochybenia v predajni už v októbri minulého roka. Informáciu ale až teraz zverejnila na svojom portáli Štátna veterinárna a potravinová správa, informoval DenníkN. Pri kontrole sa zistili nedostatky v predaji mäsa a zeleniny. V predajni boli nájdené niektoré druhy mrazených rýb a hydiny s poškodeným obalom. V mrazených boxoch našli kontrolóri tri kusy pizze, ktoré nemali na obaloch dobre čitateľný dátum minimálnej trvanlivosti.

 

Inšpektori pri rannej kontrole našli aj mäsový výrobok Fuet Extra uskladnený pri teplote 14 stupňov Celzia, ktorý má byť skladovaný od 0°C do 7°C. Pri kontrole zeleniny natrafili inšpektori aj na 78 plesnivých karfiolov.

 

"Vzhľadom k tomu, že sme požiadali súd o odklad vykonateľnosti rozhodnutia, sa momentálne k predmetnej veci vyjadrovať nebudeme," odpovedala na otázku SME Júlia Piterková z oddelenia PR a reklamy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies