Robert Fico nazval Matoviča potkanom, premiér mu nič nedaroval a označil ho za skorumpovaného bastarda

NETKY.SK • 5 November 2020, 20:55 • 2 min
Robert Fico nazval Matoviča potkanom, premiér mu nič nedaroval a označil ho za skorumpovaného bastarda

TRNAVA – Predseda vlády SR Igor Matovič sa tvrdo ohradil voči vyjadreniam predsedu strany Smer – SD Robertovi Ficovi.

slovakia

left justify in out

Medzi týmito dvoma politikmi došlo v priebehu dnešného dňa k slovnej prestrelke, ktoré si prostredníctvom médií a sociálnych sietí adresovali. Fico na tlačovej besede prirovnal premiéra k potkanovi, ktorý sa pred odvolávaní keďže sa musel po kontakte s nakazenou osobou izolovať. „Matovič sa schoval ako potkan, musíme desať dní počkať," vyjadril sa Fico.

 

Odvolávanie vlády sa muselo odložiť

Dôvodom prečo sa predseda Smeru – SD uchýlil k takémuto slovníku je, že opozícia musí odložiť mimoriadnu schôdzu parlamentu, na ktorej plánovali hlasovať o vyslovení nedôvery súčasnej vláde pre pochybnosti pri nákupe antigénových testov použitých pri celoplošnom testovaní.

 

Zároveň sa opozícii nepozdáva ani odôvodnenie tejto najväčšej logistickej operácie na Slovensku, ako ani následné sankcionovanie tých, ktorí sa testovania odmietli zúčastniť.

 

 

"Víkendové celoplošné testovanie je nezmyselné a lekári správne upozorňujú, že sa pri ňom môže nakaziť viac ľudí, ako keby zostali doma," povedal Fico na tlačovom brífingu tesne pred spustením prvého kola celoplošného testovania. Na iniciovanie mimoriadnej schôdze je pritom potrebných 30 podpisov.

 

Mohlo by vás zaujímať: Policajný exprezident Tibor Gašpar je obvinený zo založenia zločineckej skupiny! Skončil v putách pri akcii Očistec

 

Matovič sa nenechal zahanbiť

Premiér Igor Matovič v reakcii na Ficove vyjadrenia slovnú paľbu opätoval a bývalého predsedu nazval bastardom. „Nuž, nebudem sa s týmto skorumpovaným bastardom doťahovať, kto sa tu ako potkan správa. Viem len, že má mimoriadny strach, že svetu, ktorý si s Pellegrinim okolo seba vybudovali, aby ich chránil, definitívne končí záruka,“ napísal Matovič v príspevku. 

 

Premiér tiež informoval, že v piatok podstúpi test na COVID-19, pričom verí, že s negatívnym výsledkom a „už čakám v ringu“.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies