Katolícka Latinská Amerika postupne prestáva byť katolíckou

NETKY.SK • 13 November 2014, 10:01 • 2 min
Katolícka Latinská Amerika postupne prestáva byť katolíckou

RIO DE JANEIRO - Obyvatelia Latinskej Ameriky, ktorí sa narodili v katolíckych rodinách, vo zvýšenej miere opúšťajú svoju vieru a pridávajú sa k protestantským cirkvám, zatiaľ čo mnohí ďalší odchádzajú z organizovaných náboženských spoločenstiev úplne, čím dochádza postupne k veľkému posunu v náboženskej identite tohto regiónu. Tvrdí to americký inštitút verejnej mienky Pew Research Center so sídlom vo Washingtone, ktorého bádateľské výsledky zverejnila dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Prieskum inštitútu, vykonaný v celej oblasti Latinskej Ameriky, zistil, že pokým 84 percent jej dospelých obyvateľov tvrdí o sebe, že boli vychovaní v katolíckom duchu, za katolíkov ako takých sa v súčasnosti považuje len 69 percent respondentov.

 

Zároveň však stúpa počet protestantov - iba jeden z desiatich Latinskoameričanov bol ako protestant vychovaný, avšak k protestantizmu sa teraz v dospelosti hlási zhruba až jeden z piatich opýtaných.

 

Približne štyri percentá ľudí žijúcich v Latinskej Amerike o sebe tvrdia, že boli vychovaní bez viery v Boha a osem percent hovorí, že necíti potrebu nijakého vierovyznania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies