Karola Mella a Viliama Mišenku už nestíhajú za lúpež z roku 1996

NETKY.SK • 19 August 2013, 14:52 • 2 min
Karola Mella a Viliama Mišenku už nestíhajú za lúpež z roku 1996

BRATISLAVA - Za nezákonné a neopodstatnené považoval námestník okresnej prokurátorky v Topoľčanoch obvinenie Karola Mella, Viliama Mišenku a Štefana B. z lúpeže, ktorá sa mala stať v roku 1996. Prokurátor preto policajné uznesenie o obvinení mužov 31. júla zrušil. TASR to potvrdil hovorca Krajskej prokuratúry v Nitre Ján Ludva.

slovakia

left justify in out

O zrušení obvinenia informoval ako prvý portál čas.sk. V roku 1996 sa mali vlámať do rodinného domu Topoľčanoch dvaja muži a zaútočiť na dcéru majiteľov nehnuteľnosti. Údajne sa jej pýtali, kde sú peniaze a nakoniec si zo skrýše vzali 800.000 korún. Trojicu mužov podľa portálu obvinili v polovici júla. Údajne ich usvedčuje svedok, ktorý proti nim vypovedá aj v prípade popravy Petra Čongrádyho, alias Čongiho, zo septembra 2004.

Viliam Mišenka sa pred slovenskou políciou skrýval v zahraničí. Zadržali ho 2. januára 2013 počas prechádzky na pláži na ostrove Margarita vo Venezuele. Momentálne je na Slovensku a vo väzbe. Stíhajú ho za výbuch v topoľčianskej firme Euromont TO z augusta 2009 a vinia ho z účasti na viacerých vraždách vrátane vraždy jedného z bossov sýkorovcov Čongrádyho. Pôvodne bol obvinený aj z účasti na vražde svojho synovca Jozefa Mišenku, spod obžaloby ho však súdy oslobodili. Viliam Mišenka bol obžalovaný aj v kauze najväčšej bankovej krádeže z januára 1996, z trezoru VÚB v Nitre vtedy zmizlo 173 miliónov korún. Aj v tomto prípade bol oslobodený.

Karol Mello je obžalovaný v kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave z roku 2004. Aj jeho hľadala polícia. Po tom, ako sa ho podarilo zadržať v Poľsku a eskortovať na Slovensko, sa po chybe justičných orgánov dostal na slobodu. Údajne žije v Belize.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies