Kapitán Česka na Channel One Cup bude Jan Kovář

NETKY.SK • 15 December 2015, 18:00 • 2 min
Kapitán Česka na Channel One Cup bude Jan Kovář

PRAHA - Kapitánom českej hokejovej reprezentácie na turnaji Channel One Cup bude útočník Metallurgu Magnitogorsk Ján Kovář. Informoval o tom webový portál idnes.cz.

slovakia

left justify in out

V tejto funkcii ocitol prvýkrát v kariére. "Veľmi si to vážim a chcem predviesť čo najlepší výkon," povedal 25-ročný útočník po tom, čo mu jeho pozíciu na zraze oficiálne oznámil tréner Vladimír Vůjtek. Kovář patrí v KHL k najviac bodujúcim hráčom a s bilanciou 13+26 mu patrí celkové štvrté miesto. Aj preto si vyslúžil na dres reprezentácie "céčko".

 

Očakávajú sa od neho kanadské body, ale jemu záleží najmä na tímovom úspechu. "Budem sa snažiť, aby sme dopadli lepšie ako na predchádzajúcom turnaji," pripomenul Kovář, že úvod sezóny Čechom veľmi nevyšiel a v premiére bývalého kouča Slovákov Vůjtka skončili na Karjala Cupe poslední.

 

Česi privítajú vo štvrtok v pražskej 02 Aréne Fínsko a potom sa v sobotu a v nedeľu predstavia v Moskve proti Švédsku a domácemu Rusku. Zápas s Fínskom bude pravdepodobne vypredaný. "Keď príde plná hala na 'obyčajný zápas', je to niečo neuveriteľné. Je skvelé, že sa vypredá i duel Euro Hockey Tour. Veľmi sa tešíme, je vidieť, že ľudia majú hokej stále radi. Len musíme do prvého zápasu vstúpiť inak ako minule," dodal Kovář.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies