Kandidátku SDKÚ v Bratislavskom kraji povedie Juraj Káčer

NETKY.SK • 26 November 2015, 11:52 • 2 min
Kandidátku SDKÚ v Bratislavskom kraji povedie Juraj Káčer

BRATISLAVA - Mestský poslanec Juraj Káčer bude viesť kandidátku SDKÚ-DS v Bratislavskom kraji. Rozhodlo o tom v stredu (25.11.) večer krajské predsedníctvo strany v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Bratislavský kraj zároveň odporučil Ústrednej rade SDKÚ-DS za lídra kandidátky predsedu Pavla Freša. Káčer bude podľa návrhu prezídia kandidovať zo 4. miesta, Bratislavský kraj by mal v prvej dvadsiatke obsadiť štyri miesta. O lídrovi celej kandidátky rozhodne v nedeľu (29.11.) Ústredná rada SDKÚ-DS a rovnako bude rozhodovať aj o menách kandidátov od druhého do 26. miesta. Zvyšné miesta na kandidátke navrhne prezídium na návrh krajov.

 

Krajské predsedníctva SDKÚ-DS v Banskej Bystrici, Trenčíne a Žiline si zvolili svojich lídrov pre budúcoročné parlamentné voľby už skôr. Lídrom v Banskobystrickom kraji bude viceprimátor Banskej Bystrice Martin Turčan, v Žilinskom kraji právnik Matej Žiliak a v Trenčianskom kraji mestský poslanec v Handlovej a IT špecialista Ján Spevár. Krajské orgány strany rozhodli aj o ďalších kandidátoch pre budúcoročné voľby.

 

Parlamentné voľby budú na Slovensku 5. marca 2016. Politické strany majú predložiť svoje kandidačné listiny najneskôr do 6. decembra. Oficiálna volebná kampaň už beží, strany na ňu môžu minúť najviac tri milióny eur. Voliť bude môcť viac ako 4,4 milióna občanov SR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies