Kandidátku na starostku Kolína nad Rýnom zranil útočník s nožom

NETKY.SK • 17 Október 2015, 12:59 • 2 min
Kandidátku na starostku Kolína nad Rýnom zranil útočník s nožom

KOLÍN NAD RÝNOM - Záver kampane pred voľbami nového starostu nemeckého Kolína nad Rýnom narušil dnes útok na nezávislú kandidátku Henriette Rekerovú, ktorú počas návštevy miestneho trhu napadol muž ozbrojený nožom.

slovakia

left justify in out

Agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie kolínskej radnice uvádza, že zatiaľ neidentifikovaný útočník bodol Rekerovú (58) do krku a spôsobil jej vážne zranenie. Udalosť sa odohrala deň pred voľbami starostu pri stánku vládnej Kresťanskodemokratickej únie Nemecka (CDU), ktorá podporuje Rekerovú spolu so Zelenými a slobodnými demokratmi (FDP).

 

Podľa policajného hovorcu, ktorého cituje DPA, na mieste útoku v kolínskej štvrti Braunsfeld vypukla šarvátka, pri ktorej sa zranili ďalšie štyri osoby, z toho jedna ťažko. Ozbrojeného muža v odhadovanom veku 30-40 rokov sa podarilo zadržať.

 

Rekerovej volebný tím prostredníctvom siete Twitter informoval, že zranená politička nie je v ohrození života. Oznámil tiež zastavenie kampane pred nedeľňajšími voľbami. Tie sa zrejme uskutočnia i napriek tomuto incidentu, keďže podľa mestskej hovorkyne zákony umožňujú voľby zrušiť len v prípade úmrtia niektorého z kandidátov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies