"Kanárikov" po ďalšej remíze 0:0 vypískali, trasú sa o postup

NETKY.SK • 8 August 2016, 09:38 • 2 min
"Kanárikov" po ďalšej remíze 0:0 vypískali, trasú sa o postup

RIO DE JANEIRO - Brazílski futbalisti pripravili svojim fanúšikom na olympijskom turnaji v Riu de Janeiro ďalšie sklamanie. Domáci hráči na čele s hviezdnym Neymarom nedokázali ani vo svojom druhom vystúpení na OH 2016 streliť gól a po druhej bezgólovej remíze stoja na pokraji vyradenia.

slovakia

left justify in out

"Kanárici" si vstup do olympijského turnaja rozhodne predstavovali inak. Najprv remizovali 0:0 s Juhoafrickou republikou, keď nedokázali využiť polhodinovú "presilovku" po vylúčení Mothobiho Mvalu. Ešte väčším sklamaním bol ďalší bezgólový rezultát s Irakom, ktorý sa zrodil v noci na pondelok. Domáci fanúšikovia svojich hráčov po stretnutí vypískali, naopak hráčov Iraku odmenili za ich výkon potleskom. "Chceme sa ospravedlniť našim fanúšikom a celému národu. Nehrali sme svoj najlepší futbal. Máme pocit, že sme našich priaznivcov sklamali," citovala agentúra AP slová trénera domáceho tímu Rogeria Micaleho.

 

Brazílski futbalisti, ktorí dosiaľ nikdy nezískali na olympijských hrách zlato, figurujú so ziskom dvoch bodov priebežne na 2. mieste tabuľky A-skupiny. Pred sebou však majú náročný duel v stredu v Salvadore s lídrom skupiny, zatiaľ štvorbodovým Dánskom, v ktorom potrebujú vyhrať, ak sa nechcú spoliehať na priaznivý výsledok súboja Irak - JAR. Otáznikom zostáva, kto z hráčov zdvihne brazílsku zástavu a zoberie na seba zodpovednosť.

 

Neymar, najväčšie eso futbalového turnaja, predvádza zatiaľ výkony ďaleko za očakávanami, trápia sa aj nádejní útočníci Gabigol a Gabriel Jesus. Ten spálil v zápase niekoľko sľubných príležitostí a pri odchode z ihriska ho vlastní fanúšikovia vybučali. Gól Gabigola z 28. minúty neuznali pre ofsajd. Jednu z najlepších šancí na skórovanie zahodil v druhom polčase stredopoliar Renato Augusto, keď jeho volej z tesnej blízkosti preletel ponad brvno už prekonaného irackého brankára. "Ako čas plynul a my sme nedokázali streliť gól, narastala nervozita v našich radoch. V takej situácii sa aj ľahšie robia chyby. Je to prirodzené," poznamenal Micale.

 

Nahnevaní priaznivci dali viackrát najavo svoju frustráciu, počas stretnutia skandovali "Marta, Marta" v odkaze na päťnásobnú najlepšiu futbalistku sveta a líderku brazílskeho ženského tímu. Po záverečnom hvizde zasa vytlieskali hráčov Iraku. "Je to historický deň pre našu krajinu. Dokázali sme remizovať s Brazíliou na jej pôde, čo je obrovský úspech pre iracký futbal," žiaril spokojnosťou tréner Iračanov Abdulghani Alghazali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies