VIDEO Kanadský vynálezca preletel na skutočnom hoverboarde rekordnú vzdialenosť

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 16:30 • 2 min
VIDEO Kanadský vynálezca preletel na skutočnom hoverboarde rekordnú vzdialenosť

QUEBEC – Pred takmer 30 rokmi nám film Návrat do budúcnosti II predpovedal, že v roku 2015 sa budeme voziť na lietajúcich autách a hoverboardoch. Zdá sa, že predpovede sa napĺňajú.

slovakia

left justify in out

Posledný funkčný hoverboard prichádza od kanadského vynálezcu Catalina Alexandra Duru, ktorý nedávno stanovil nový Guinnessov rekord za najdlhší let na hoverboarde. Na prekonanie starého rekordu potreboval Duru preletieť viac ako 50 metrov, avšak jemu sa nad vodnou hladinou podarilo preletieť až neuveriteľných 275,9 metrov.

Duru prekonal rekord pomocou vlastného prototypu hoverboardu, ktorý využíva štyri vrtule na udržanie sa vo vzduchu. Pokus o prekonanie rekordu sa konal na jazere Ouareau v kanadskom Quebecu. Tento prototyp je skonštruovaný tak, aby ho bolo možné ovládať nohami, čo z neho robí prvý skutočný hoverboard na svete.

 



"Chcel som dokázať, že na hoverboarde sa dá uskutočniť stabilný let tak, že človek na ňom bude stáť a ovládať ho iba nohami," povedal Duru pre Guinessovu knihu rekordov.

Kanadský vynálezca prekonal rekord letom ponad jazero, avšak dodal, že hoverboard funguje aj nad inými povrchmi a dokáže vyletieť do strašidelných výšok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies