Kanadský miliardársky pár sa stal obeťou vraždy, obaja manželia zomreli na následky uškrtenia

NETKY.SK • 18 December 2017, 09:16 • 2 min
Kanadský miliardársky pár sa stal obeťou vraždy, obaja manželia zomreli na následky uškrtenia

MONTREAL - Detektívi z torontského oddelenia vrážd prevzali vyšetrovanie "podozrivých" úmrtí jedného z najbohatších mužov Kanady a jeho manželky.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak tom, ako výsledky pitvy v nedeľu ukázali, že pár zomrel na následky "stlačenia ligatúry hrdla", čo znamená podľa agentúry DPA uškrtenie. Kanadského miliardára Barryho Shermana (75) a jeho manželku Honey (70) našli mŕtvych v ich dome v Toronte v piatok dopoludnia. Polícia vo vyhlásení uviedla, že neobjavili známky násilného vniknutia do domu a nepátrajú po žiadnych podozrivých.

 

Niektoré médiá s odvolaním sa na nemenované policajné zdroje informovali, že vyšetrovatelia preverujú aj možnú vraždu a následnú samovraždu. Tieto tvrdenia však rýchlo poprela Shermanova rodina. Štyri deti Shermanovcov uviedli, že ich rodičia sa tešili zo života a boli oddaní svojej rodine a komunite, čo je úplne nezlučiteľné s chýrmi o okolnostiach týkajúcich sa ich smrti, ktoré sa objavili v médiách.

 

Kanadská senátorka Linda Frumová, dlhoročná priateľka páru, vyslovila pre denník New York Times pevné presvedčenie, že išlo o dvojnásobnú vraždu. Povedala, že patrili medzi najláskavejších a najobľúbenejších členov kanadskej židovskej komunity. Podľa vyjadrení svojich priateľov si len niekoľko dní pred smrťou robili plány na dovolenku. Barry Sherman bol zakladateľom a šéfom farmaceutického gigantu Apotex, ktorý predáva generické lieky po celom svete. Bol pätnástym najbohatším človekom v Kanade s majetkom v hodnote 3,15 miliardy eur a prominentným filantropom.

 

Fred Walks, realitný developer a blízky priateľ Shermanovcov, uviedol pre denník Toronto Star, že Apotex bol zapletený do mnohomiliardových súdnych procesov. Walks naznačil, že Sherman mohol mať pri podnikaní v tomto priemysle "nepriateľov v globálnom meradle"Sherman tiež čelil súdnej žalobe od členov rodiny, ktorí boli od firmy odrezaní dlhé roky. Sudca túto žalobu zamietol, dodáva agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies