Kanada nominovala do súboja o Oscara drámu Xaviera Dolana ocenenú v Cannes

NETKY.SK • 28 September 2016, 16:53 • 2 min
Kanada nominovala do súboja o Oscara drámu Xaviera Dolana ocenenú v Cannes

OTTAWA - Kanada vyšle do boja o Oscara za najlepší neanglicky hovoriaci film roka rodinnú drámu Je to len koniec sveta režiséra Xaviera Dolana s Gaspardom Ullielom, Nathalie Bayeovou, Vincentom Casselom, Marion Cotillardovou a Léou Seydouxovou v hlavných úlohách. Informovali o tom tamojšie médiá.

slovakia

left justify in out

Hlavným hrdinom príbehu, ktorý iba 27-ročný režisér, scenárista, ale aj herec nakrútil v kanadsko-francúzskej koprodukcii a vo francúzštine, je smrteľne chorý spisovateľ, ktorý sa po rokoch vracia k blízkym, kde ho nečaká prijatie podľa vlastných predstáv. Snímka získala na Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes Veľkú cenu poroty.

 

Ide o šiesty celovečerný hraný film režiséra Xaviera Dolana, ktorý už pred dvoma rokmi bodoval s drámou Mami! na festivale v Cannes, kde v premiére premietli päť z jeho doterajších diel.

Kanada má na konte jedného Oscara v kategórii najlepší neanglický film roka, a to z roku 2004 za drámu Denysa Arcanda Invázia barbarov.

 

Slovenská filmová a televízna akadémia (SFTA) nominovala do boja o Oscara - ocenenie americkej Akadémie filmových umení a vied (AMPAS) - v rovnakej kategórii snímku Eva Nová režiséra Marka Škopa.

 

Galavečer, na ktorom sa verejnosť dozvie už po 89.-krát mená laureátov Oscarov, sa uskutoční 26. februára 2017.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies