Kam sa vybrať na Veľkú noc na Slovensku

NETKY.SK • 11 Marec 2024, 10:33 • 2 min
Kam sa vybrať na Veľkú noc na Slovensku

Jedno z najkrajších období roka sa blíži! Za pár týždňov budeme oslavovať Veľkú noc, ktorá sa mnohým spája s najväčšími kresťanskými udalosťami, ale aj príjemným oddychom a prvými naozajstnými jarnými dňami.

slovakia

left justify in out

Spojiť si vychutnávanie týchto sviatkov s relaxom na nejakom idylickom mieste je to najlepšie, čo môžete urobiť pre svoju dušu aj telo. Prinášame vám niekoľko zaručených tipov, kde môžete stráviť nádherné tohtoročné Veľkonočné sviatky.

Kúpeľná Veľká noc

Piešťany sú dobrým nápadom po celý rok, a na Veľkú noc o to viac. Mnohé z hotelov v rezorte ponúkajú v tomto čase rôzne špeciálne akcie a bonusy. Hotel Esplanade organizuje už od 29. 4. pôvabné Veľkonočné trhy s výstavou kraslíc, rôznych techník ich zdobenia, pletenia korbáčov či tematickým rozprávaním o veľkonočných tradíciách u nás.

V Hoteli Park vás čaká 31. 1. slávnostná Veľkonočná večera. Thermia Palace pripravila pre veľkonočných hostí 31. 1. slovenskú večeru so živou hudbou a 1. 4. veľkonočný brunch s jarnými a lokálnymi špecialitami. V hoteli Esplanade vás čaká počas Veľkej noci zelený bufet, gitarový večer, cimbalová mágia, folklórne vystúpenia či dokonca veľkonočné raňajky v sprievode akordeónu.
Veľkonočné pobyty pre vás pripravujú aj vo wellnesoch v Starej Ľubovni, Smrdákoch, Brusne, Trenčianskych Tepliciach, Dudinciach, Bešeňovej...

Veľká noc na zámku

Dobrý nápad je určite aj stráviť veľkonočné sviatky kráľovsky – na niektorom zo slovenských hradov, zámkov, kaštieľov. Smolenický zámok organizuje od 29. marca do 1. apríla veselú celorodinnú akciu Hľadanie vajíčok. Akcia bude zahŕňať hľadanie vajíčok v priestoroch zámku a okolia, ich zdobenie a napokon aj pokus o rekord – ozdobiť strom najväčším počtom veľkonočných vajíčok.
Náš tip: Ubytovať sa môžete priamo na zámku, alebo v okolí, veľmi obľúbený je romantický Penzión Záruby.

Výstup za Kristom

Ak pre vás Veľká noc zostáva stále predovšetkým duchovným sviatok, urobte si výlet k najväčšej soche Ježiša Krista, ktorú nájdete na Orave. Autorom diela Rio de Klin je sochár Peter Ganobjak, rozpätie Ježišových roztvorených rúk je sedem metrov. Nájdete ho na kopci dva kilometre od obce Klin a budete si môcť vychutnať nádherný výhľad na Oravskú priehradu, Sucho horu aj Roháče.

Náš tip: Noc môžete stráviť v nádhernej Chate Ester v Námestove s kúpacou kaďou a ďalšími výbornými službami.

Tradičná Veľká noc

Veľkonočné sviatky si na Slovensku pripomíname aj vo viacerých skanzenoch a prírodných múzeách. Múzeum Oravskej dediny v Zuberci má tento rok pripravených tiež hneď niekoľko zaujímavých akcií. Od piatku do nedele tu môžete zažiť prezentáciu výroby kraslíc a sviečok, pletenia korbáčov, točenie na hrnčiarskom kruhu, ukážky drotárstva, rezbárstva, bohatý folklórny program či vynášanie Moreny.

Náš tip: Ubytovať sa môžete v pôvabnom Penzióne Šiška Zuberec uprostred prírody s výhľadom na okolité Roháče.

Veľká noc v meste

Ak ešte nepoznáte metropolu nášho východu, využite na to príležitosť cez Veľkú noc. Zájdite si na Košický hrad na vrchu Hradová, navštívte Andrássyho palác s legendárnou cukrárňou Aida, zájdite do miestnej Zoo, vystúpte na Urbanovu vežu s ôsmimi poschodiami.

Ubytujte sa v hoteli Golden Royal, kde pre vás chystajú špeciálne Veľkonočné raňajky.

Veľká noc na horách

Tatry ponúkajú ešte aj počas Veľkej noci užiť si poslednú lyžovačku. Čo tak ubytovať si pri najvyššie položenej zjazdovke pod Lomnickým štítom – v Hoteli Sorea v Tatranskej Lomnici? Perfektnú veľkonočnú lyžovačku si môžete užiť aj v Jasnej.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies