Kaliňák: Opozícia nie je nepopísaný list papiera

NETKY.SK • 18 Jún 2013, 09:52 • 2 min
Kaliňák: Opozícia nie je nepopísaný list papiera

BRATISLAVA - Opoziční poslanci, ktorí kritizujú kauzu údajného tunelovania Vojenskej spravodajskej služby (VSS), nie sú nepopísaný list papiera. Vyhlásil to minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), ktorý vystúpil v rámci parlamentnej rozpravy k spomínanej kauze.

slovakia

left justify in out

"Zobral by som to ako serióznu debatu a úprimnú snahu riešiť problém, keby s rovnakým zápalom Pavol Frešo (SDKÚ-DS) vystúpil k budove daňového riaditeľstva v Košiciach či k zlyhaniu daňovej správy, ktorá priniesla stámiliónové straty. Vtedy by som to zobral, keby ste sa ako chlap postavili a povedali, že to bolo obrovské zlyhanie. Ale boli ste ticho zašitý v poslaneckej lavici," odkázal Frešovi s tým, že rovnako jeho strana nikdy nechcela vyšetriť svoje financovanie.

"Pod vedením pána Galka zase odchádzali z rezortu obrany peniaze do firmy, ktorú založil človek stojaci na čele ŠtB v roku 1989," zdôraznil Kaliňák s tým, že Ľubomír Galko (SaS) tiež nechal ako minister obrany odpočúvať všetkých naokolo. Opozičného poslanca preto nazval "Nagyovou v nohaviciach" v reakcii na dianie v ČR, kde je bývalá najbližšia spolupracovníčka expremiéra Petra Nečasa podozrivá, že nechala vojenskou tajnou službou sledovať jeho manželku. "Môžete nadávať a urážať, ale to z vás špinu nezmyje," povedal Galkovi.

"Nepamätám si nikoho z terajšej opozície, že by vystupoval a volal po odvolaní ministra financií Ivana Mikloša. Všetci ste boli ticho," adresoval Kaliňák opozícii, ktorá sa podľa jeho slov dnes snaží svoje prešľapy zatieniť.

Na margo uniknutých informácií o údajnom tunelovaní minister poznamenal, že je tam veľa vecí, ktoré sa ľahko vysvetlia. "Sú tu orgány činné v trestnom konaní, ktoré to majú vyšetriť," upozornil. Kaliňák zároveň kritizoval opozičné snahy zatiahnuť do kauzy ministra obrany Martina Glváča (Smer-SD) a šéfa Vojenského spravodajstva Ľubomíra Skuhru, čo podľa neho svedčí o neznalosti veci.

Galko v reakcii vyhlásil, že Kaliňák vo svojom vystúpení postupoval rovnako ako Glváč. "Posplietali ste tu všetko dohromady, ale nič k tunelovaniu ste nepovedali. Nedozvedel som sa, či bolo tunelovanie alebo nie, nevysvetlili ste, prečo Glváč kryje zločin, nepovedali ste nič k Beninu," odkázal Kaliňákovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies