KALIŇÁK: Zostal som šokovaný, že koalícia dala dokopy 79 hlasov

NETKY.SK • 11 August 2010, 07:13 • 2 min
KALIŇÁK: Zostal som šokovaný, že koalícia dala dokopy 79 hlasov

KALIŇÁK: Zostal som šokovaný, že koalícia dala dokopy 79 hlasov

slovakia

left justify in out

img

Výsledok hlasovania o vládnom programe opozičných poslancov neprekvapil. Exministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) však šokovalo, že vládna koalícia dokázala pri hlasovaní zabezpečiť plnú podporu svojich poslancov, teda 79 hlasov.
"Pre mňa je prekvapením, že vôbec dali dokopy 79 hlasov. To som zostal šokovaný, že všetci prišli, že všetci vedeli, ako stlačiť gombík a urobili všetko tak, ako mali," vyhlásil pre TASR Kaliňák. Na adresu disciplinovaného hlasovania dodal, že poslanci vládnej koalície sú schopní výchovy. "Keď na nich bude tvrdá ruka zo strany premiérky, možnože aj k niečomu dospejú," podotkol.
Kaliňák naďalej trvá na tom, že vládny program, ktorý dnes podporilo 79 zákonodarcov zo 145 prítomných, je generálny podraz na voličoch. "Márne v ňom budú hľadať Sulíkove kolečko, radikálne zníženie daní a odvodov, stopercentnú materskú a o marihuane radšej už ani nehovorím. Je to naozaj taký generálny podvod," zdôraznil s tým, že programové vyhlásenie je navyše natoľko všeobecné, že už "zajtra by sme schválili jeho odpočet".
Pokiaľ ide o odmietnutie opozičných návrhov k dokumentu Kaliňák poznamenal, že ide o novú politickú kultúru, ktorú sa rozhodla vládna koalícia viesť.
Opozičný poslanec Ján Mikolaj (SNS) opätovne zdôraznil, že programové vyhlásenie vlády je pre neho sklamaním. "A to z toho dôvodu, že ak som si porovnal jednotlivé volebné programy strán súčasnej koalície, tak to, čo sa dostalo do programu, sú len zvyšky toho pôvodného. Ten dokument síce popisuje problémy na Slovensku, ale nenavrhuje, ako ich riešiť. Je veľmi všeobecný," zdôvodnil.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies