Kalamita na strednom Slovensku sa zhoršila, bez prúdu je 6000 odberateľov

NETKY.SK • 21 Január 2023, 15:30 • 2 min
Kalamita na strednom Slovensku sa zhoršila, bez prúdu je 6000 odberateľov

Banská Bystrica/ Žilina - Na strednom Slovensku počas noci z piatka na sobotu pribudli ďalšie poruchy elektrických vedení a počas dňa sa situácia ešte zhoršila.

slovakia

left justify in out

Bez elektriny je tak aktuálne približne 6000 odberných miest. Podľa SSD je na strednom Slovensku mimo prevádzky viac ako 200 trafostaníc. "K problémom v okresoch Detva a Brezno sa dnes pripojili poruchy v okolí Zvolena, Banskej Bystrice, Liptovského Mikuláša a Námestova. Naši elektrikári sa stále trápia s popadanými stromami, pretrhanými vodičmi a poškodenými stĺpmi. Nové poruchy, ktoré pribudli dnes, v niektorých lokalitách ešte len hľadajú," . Poruchy sa podľa SSD vo väčšine prípadov nachádzajú v ťažko dostupných miestach. Zabezpečiť je preto potrebné aj špeciálnu ťažkú techniku. Elektrikári sú v terénne denne už niekoľko dní, viacerí aj počas noci. "Stále však musia dbať v prvom rade na svoju bezpečnosť. Aj preto musia v niektorých situáciách práce radšej prerušiť, najmä tam, kde stále padajú stromy, aby neohrozili svoje zdravie a život," . Ako dodal, obyvateľov, ktorí sú v niektorých prípadoch bez prúdu už niekoľko dní, žiadajú o pochopenie a trpezlivosť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies