Posolstvo Reinharda Bonnkeho nezaniklo ani smrťou

NETKY.SK • 11 December 2019, 15:12 • 2 min
Posolstvo Reinharda Bonnkeho nezaniklo ani smrťou

Zdá sa, že vplyv Reinharda Bonnkeho nezanikol ani jeho odchodom zo sveta. Ako by aj mohol, keď na jeho učenie, spôsob žitia, ako aj lásku, ktorú prechovával nielen k Afrike (hoci práve tá mu najväčšmi nedávala pokoj), sa jednoducho zabudnúť nedá? Smútia chudobní, ale aj majetní, vysokopostavení, ale aj takí, ktorých meno nikto nepozná. O tom, že jeho stopa je nezmazateľná a nedá sa prehliadnuť len preto, že Bonnkeho si povolal Boh, svedčia viaceré odkazy, ktoré sa zanechali či už jemu alebo najbližšej rodine.

slovakia

left justify in out

Postoj k tomu, čo Bonnke vykonal a úctu k tomu, pre koho to robil, vyjadrila aj Paula Whiteová, duchovná poradkyňa amerického prezidenta Donalda Trumpa. „Modlím sa za celú rodinu a priateľov, ktorých zasiahla jeho služba. Dobre si Ježišovi slúžil a podarilo sa ti dokončiť svoj beh. Bol si jeden z najväčších evanjelistov našej doby!" uviedla vo vyjadrení.

 

 

S myšlienkou sa stotožnil aj Kipchunba Murkomen, predseda Keňského senátu.


„Tvoj život bol úžasný, Reinhard Bonnke. Toľkých životov si sa dotkol. Pre mňa osobne bol len o niečo nižšie ako Billy Graham."


Kipchunba súčasne vyslovil istotu, že zosnulý misionár je v bezpečí vo svojom nebeskom domove.
Nigérijský guvernér, Ifeanyi Okowa, preniesol súcit do písomného prejavu a spolupatričnosť dal najavo modlitbami. „Moje modlitby sú s rodinou evanjelisty Reinharda Bonnkeho a s organizáciou Kristus pre všetky národy. Bonnkeho služba sa dotkla celého sveta, ale obzvlášť zasiahla Afriku. Niekoľko generácií pomáhal budovať vieru. Bude nám veľmi chýbať."

Víťaz v získavaní duší

Ľahostajný nezostal ani pastor Jentezen Franklin, ktorý sa o kresťanskú vieru delí aj prostredníctvom kníh. „Bol to úžasný priateľ a jeden z najväčších víťazov v získavaní duší pre nebo v histórii, jeho služba doslova zmenila náš svet."


Okrem nostalgie za ním, sa pokúsil nájsť aj optimizmus a uvedomuje si, že čo je prehra pre zem, je, naopak, výhra pre nebo. Zlomené srdce pre Bonnkeho rodinu bije v hrudi Bennyho Hinna, vďaka ktorému sa davy obrátili od mínusu k plusu.


„Začala sa domáca oslava môjho drahého priateľa Reinharda Bonnkeho. Iba málo ľudí sa dotklo môjho života do takej miery ako on. Moje srdce je zlomené smútkom pre jeho manželku a deti. Napriek tomu sa však pridávam pri skladaní pocty."

 

 

Nasledovník

Daniel Kolenda bol už dávno vybraný ako nasledovník a sám sa priklonil k tomu, že nenechá misiu v Afrike zomrieť. „Ja a aj organizácia Kristus pre všetky národy s hlbokým zármutkom oznamujeme smrť nášho zakladateľa, priateľa a duchovného otca," napísal Kolenda a dodal, že na žiadosť rodiny sa nemajú Bonnkemu prinášať kvety, ale dary v prospech evanjelizačnej kampane.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It is with great sadness that I and the entire Christ for All Nations family announces the death of our founder, friend and spiritual father, Reinhard Bonnke. All told, more than 79-million people made Christ their Lord as a result of Evangelist Bonnke’s ministry. Anni Bonnke and family have asked that, in lieu of flowers, that donations to Christ for all Nations - African Crusades be made. This evangelistic ministry founded by Reinhard Bonnke will, under the leadership of Daniel Kolenda, continue to work to preach the Gospel around the world and see a “bloodwashed Africa.” Please visit REINHARD.CFAN.ORG #ReinhardBonnkeRIP #LegacyofHarvest #ReinhardBonnke #Christforallnations #gospel #preach #greatcommission #greatambition #faithful #Generaloffaith #africa #bloodwashedafrica #bloodofJesus #Harvestofsouls #fatherofthefaith

Príspevok, ktorý zdieľa Daniel Kolenda (@evangelistdanielkolenda),

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The third night of our crusade here in Ado Ekiti, Nigeria has just come to a close. The last few days here have been amazing. The power of God is moving and multitudes have been touched (some pictures are attached). However, as you might imagine, today has been marked by one extraordinary event. This day will go down in history as the day one of God’s greatest generals went home. When I woke up this morning, I had no idea that my day would end with such a whirlwind of emotion. I have both deep sorrow and great joy. Sorrow because Reinhard Bonnke was more than a great man, powerful preacher and influential leader. To me, he was like a father and one of my dearest friends. The Apostle Paul tells us that such gifts in our life are incredibly rare. “Even if you had ten thousand guardians in Christ, you do not have many fathers…” (1 Cor. 4:15). The sense of loss I feel in this moment is profound. But I am so happy that Evangelist Bonnke has finally entered his eternal reward. He is now with the One that he loved so much and that he lived his whole life to please. I am sure that all of heaven is rejoicing. We must continue to run with patience the race set before us! The best is yet to come!

Príspevok, ktorý zdieľa Daniel Kolenda (@evangelistdanielkolenda),

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona