Kadyrov označil útočníkov z Bostonu za diablov

NETKY.SK • 7 Máj 2013, 08:41 • 2 min
Kadyrov označil útočníkov z Bostonu za diablov

MOSKVA - Čečenský líder Ramzan Kadyrov v pondelok označil dvoch etnických Čečencov, ktorí sú podozriví z útokov počas maratónu v Bostone, za "diablov", ktorí nemajú nič spoločné s jeho republikou.

slovakia

left justify in out

Obaja bratia vyrástli v bývalej sovietskej republike Kirgizsko. Starší Tamerlan údajne navštívil Čečensko minulý rok. Americké úrady teraz zisťujú, či sa tam od povstalcov bojujúcich proti Kremľu naučil napríklad vyrábať bomby.

"Tamerlan a Džochar (Carnajev) sú skutoční diabli, úplní diabli," citovala tlačová agentúra Interfax Kadyrova. Ten taktiež zdôraznil, že napriek ich čečenským koreňom nechce povedať "jediné slovo na ich obranu". Podľa jeho názoru treba z ich činov viniť rodinu a krajinu, v ktorej vyrastali. Rodičia bratov žijú v susednom Dagestane. "Poslali ich samých do Spojených štátov a toto je výsledok," zhodnotil čečenský líder. 

Bratia Carnajevovci sú podozriví zo spáchania útokov v Bostone, pri ktorých v apríli zahynuli traja ľudia a ďalších 264 utrpelo zranenia. Kým staršieho Tamerlana zabila pri prestrelke polícia, mladšieho Džochara obvinili z použitia zbrane hromadného ničenia a v prípade usvedčenia mu hrozí trest smrti. Mladík sa medzičasom vyšetrovateľom priznal, že čin bol motivovaný pomstou za americkú vojnu v Iraku a Afganistane. Americká prokuratúra už stanovila aj termín prvého pojednávania, ktoré by sa malo uskutočniť 30. mája v Bostone. Džochar sa momentálne v nemocnici zotavuje zo strelných zranení, Tamerlanove pozostatky si medzičasom vyzdvihla rodina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies