Kaddáfího súkromné lietadlo absolvovalo let do Bieloruska

NETKY.SK • 28 Február 2011, 08:02 • 2 min
Kaddáfího súkromné lietadlo absolvovalo let do Bieloruska

Kaddáfího súkromné lietadlo absolvovalo let do Bieloruska - Politika Jedno zo súkromných lietadiel líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího absolvovalo let na trase Tripolis-Minsk-Tripolis. Informáciu priniesli dnes talianske médiá s odvolaním sa na maltských

slovakia

left justify in out

img

Jedno zo súkromných lietadiel líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího absolvovalo let na trase Tripolis-Minsk-Tripolis. Informáciu priniesli dnes talianske médiá s odvolaním sa na maltských dispečerov letovej prevádzky.
      Riadiaca veža na medzinárodnom letisku pri maltskom hlavnom meste Valletta registrovala prelet stroja plukovníka Kaddáfího, ktorý smeroval do bieloruského Minska, v piatok a jeho prelet opačným smerom dnes ráno. Lietadlo podľa rovnakého zdroja pristálo na tripoliskom letisku Mitiga.
      Lietadlo typu Dassault Falcon s registračným číslom 5A-DCN pristálo v Minsku v piatok popoludní, aby sa dnes v poludňajších hodinách vrátilo do líbyjskej metropoly.
      Predbežne nevedno, kto sa zdržiaval na palube stroja. Nie je jasné ani to, či išlo o to isté lietadlo, ktorému v libanonskom Bejrúte nepovolili v stredu pristátie a na palube ktorého sa mala zdržiavať členka Kaddáfího rodiny, údajne jeho nevesta libanonského pôvodu.
      Súčasťou súkromného leteckého parku plukovníka Muammara Kaddáfího sú popri stroji typu Dassault Falcon ešte Airbusy A300 a A340.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies