Kaddáfí sa rozosmial pri otázke, či sa vzdá moci

NETKY.SK • 1 Marec 2011, 08:19 • 2 min
Kaddáfí sa rozosmial pri otázke, či sa vzdá moci

Kaddáfí sa rozosmial pri otázke, či sa vzdá moci

slovakia

left justify in out

img

Líbyjský vodca Muammar Kaddáfí sa dnes v interview s americkou televíznou stanicou ABC rozosmial, keď dostal otázku, či sa vzdá moci.
      V krajine prebieha mohutné povstanie proti jeho 41 rokov trvajúcej vláde a režimu. Východ Líbye už majú v rukách povstalci.
      Kaddáfí v interview s ABC tiež poprel, že použil lietadlá svojich vzdušných síl pri útokoch na demonštrantov. Vyhlásil však, že lietadlá bombardovali vojenské zariadenia a sklady zbraní. Informovala o tom dnes americká televízia ABC, ktorej novinárka Christine Amanpourová urobila s lídrom rozhovor v Tripolise v reštaurácii na ulici pri pobreží Stredozemného mora.
      Vodca takisto pozval OSN, aby vykonala po severoafrickej krajine vyšetrovaciu cestu a zistila tak fakty o situácii.
 Líbya sa najprv pokúsi nadviazať dialóg s povstaleckými mestami, kým použije vojenskú silu. Vyhlásil to dnes námestník ministra zahraničných vecí Chálid Kaim.
      Na otázku, či by Líbya použila vojenskú silu, aby opäť získala mestá v rukách povstalcov, námestník odpovedal: "Počkáme, kým sa nevyčerpajú ostatné pokusy. Keď zlyhajú všetky, aj snahy o dialóg..., v súlade s medzinárodným právom bude použitá veľmi dobre nasmerovaná sila."

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies