Kaczynski sa odmietol stretnúť s maďarským premiérom

NETKY.SK • 20 Február 2015, 09:30 • 2 min
Kaczynski sa odmietol stretnúť s maďarským premiérom

VARŠAVA - Líder najväčšej poľskej pravicovej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczynski odmietol pozvánku na stretnutie s maďarským premiérom Viktorom Orbánom, ktorý dnes absolvoval oficiálnu návštevu Varšavy.

slovakia

left justify in out

Predseda výboru PiS Mariusz Blaszczak pre agentúru PAP uviedol, že Kaczynski sa odmietol zúčastniť stretnutia vzhľadom na Orbánove postoje, ktoré "podkopávajú európsku solidaritu". "Podľa nášho názoru takéto stretnutie vzhľadom na súčasnú politickú situáciu nemá zmysel," dodal Blaszczak.

 

Orbán čelí ostrej kritike Západu i časti obyvateľov Maďarska za to, že od vypuknutia ukrajinskej krízy vyjadruje poľutovanie nad narastajúcou priepasťou medzi EÚ a Ruskom. Varuje tiež pred unáhlenými závermi ohľadne politiky Kremľa, píše agentúra PAP.

 

Poľský prezident Bronislaw Komorowski v reakcii na utorňajšiu návštevu ruského prezidenta Vladimira Putina v Budapešti dnes vyhlásil, že najdôležitejšia je jednota západného sveta v otázke sankcií vynútených ruskou agresiou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies