Kabinet súhlasil so zmenami v zákone o peňažných príspevkoch

NETKY.SK • 27 August 2014, 11:01 • 2 min
Kabinet súhlasil so zmenami v zákone o peňažných príspevkoch

BRATISLAVA - Odmeny za dosiahnuté športové výsledky na paralympijských a deaflympijských hrách by sa nemali považovať za príjem na účely poskytovania peňažných príspevkov na kompenzáciu.

slovakia

left justify in out

Myslí si to skupina poslancov NR SR, ktorá poukazuje na to, že takéto odmeny majú vplyv na priznanie či výšku kompenzácií. Pripomínajú pritom, že ocenení športovci sú často poberateľmi týchto príspevkov a sú na ne vzhľadom na svoje ťažké zdravotné postihnutie odkázaní. So zmenou, ktorú navrhujú v zákone o peňažných príspevkoch, vládny kabinet na svojom rokovaní v stredu vyslovil súhlas.

 

"Pri vyplatení odmeny dochádza k situáciám, kedy je týmto oceneným športovcom peňažný príspevok na kompenzáciu buď odňatý, alebo je znížená jeho výška, pretože táto odmena sa započítava do príjmu fyzickej osoby s ťažkým zdravotným postihnutím," popisujú predkladatelia súčasný stav. 

 

Odmenu za výsledky sa priznávajú tým paralympionikom, ktorí sa umiestnili na 1. až 6. mieste. V individuálnych športoch sa odmeny pohybujú od 4 tis. eur až do 22,5 tis. eur, v kolektívnych športoch zase od 2 tis. eur do 7,5 tis. eur. Poslanci konštatujú, že Slovenský paralympijský výbor aktuálne eviduje 73 paralympijských športovcov, pričom na poslednej, zimnej olympiáde, ktorá sa konala tento rok, Slovensko reprezentovalo 16 z nich. 

 

Poslanci navrhujú účinnosť od prvého januára budúceho roka. O zákone bude rokovať Národná rada SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies