Kaberle na ľade skončil: Netušil, že to treba oznámiť

NETKY.SK • 22 September 2016, 17:44 • 2 min
Kaberle na ľade skončil: Netušil, že to treba oznámiť

BRNO - Český hokejový obranca Tomáš Kaberle sa rozhodol ukončiť aktívnu kariéru. Majster sveta 2005, bronzový medailista zo zimných olympijských hier v Turíne 2006 a víťaz Stanleyho pohára 2011 s Bostonom odišiel do hokejového dôchodku v tichosti.

slovakia

left justify in out

V minulej sezóne hral za Kometu Brno. "Dám si rok voľno a potom chcem zostať pri hokeji," vyhlásil pre Sport T. Kaberle a doplnil: "Moja rodina a moji blízki to vedia. Ani som netušil, že by sa to malo oznamovať."


Kaberle debutoval v českej extralige ako sedemnásťročný. Za materské Kladno v nej odohral 255 duelov, ďalších 31 pridal v druhej najvyššej súťaži. Dlhých dvanásť sezón nastupoval za Toronto, v NHL si obliekol dresy Bostonu, Caroliny a Montrealu, celkovo v najlepšej lige sveta odohral 1086 zápasov so ziskom 602 bodov (93+509). Posledné štyri roky hrával v Česku za Kladno a Brno.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies