Juventus sa nevzdáva, Bayern chce dokončiť začatú prácu

NETKY.SK • 9 Apríl 2013, 11:22 • 2 min
Juventus sa nevzdáva, Bayern chce dokončiť začatú prácu

TURÍ - Futbalisti Juventusu Turín privítajú v stredajšom odvetnom štvrťfinálovom stretnutí Ligy majstrov hráčov Bayernu Mníchov. "Stará dáma" musí dohnať náskok Bavorov z prvého zápasu, ktorí v Allianz Arene zvíťazili 2:0. Čestný prezident Bayernu Franz Beckenbauer nazval brankára Juventusu Gianluigiho Buffona po úvodnom dueli "penzistom". "Rešpektujeme jeho názor, ale to môže jedine slúžiť ako motivácia pre Gigiho a celý tím. Chceme byť v semifinále a na ihrisku odovzdáme sto percent," povedal pre Sky Sports obranca Leonardo Bonucci.

slovakia

left justify in out

Zverencov trénera Antonia Conteho môžu povzbudiť aj historické fakty, podľa ktorých úradujúci taliansky majster vyhral všetkých päť európskych štvrťfinálových vystúpení proti nemeckým tímom. Z celkových štrnástich dvojzápasových konfrontácii neuspeli len dvakrát. Turínčania sú určite hladní po úspechu vo futbalovej Európe, naposledy sa predstavili v spoločnosti najlepších štyroch európskych klubov v sezóne 2002/2003. Juventus má proti mužstvám z Nemecka doma bilanciu 14 víťazstiev, dve remízy a štyri prehry. 

"V prvom zápase sme si počínali veľmi zle. Nemohol som tej noci zaspať. Skutočne chceme otočiť výsledok a dúfam, že odveta bude v našej réžii. Bayern sa môže spoliehať na individualitu svojich hráčov, bude to ťažký zápas, ale aj my máme šancu. Ešte je príliš skoro, aby sme to zabalili v Lige majstrov, stále sme v hre," cituje stránka sportcafe24.com Giorgia Chielliniho. Turínčania zdolali v sobotňajšej ligovej generálke doma posledný tím tabuľky Serie A Pescaru len tesne 2:1. 

Napriek odhodlanosti Juventusu je Bayern veľkým ašpirantom na postup a tiež celkové prvenstvo. Mníchovčania sú vo veľkej pohode, v sobotu získali v predstihu 23. majstrovský titul víťazstvom na pôde Eintrachtu Frankfurt (1:0). V tejto sezóne LM sa snažia o svoj druhý prienik do finále za sebou, medzi najlepšou osmičkou figurujú štvrtýkrát z ostatných piatich ročníkov. Pre zverencov trénera Juppa Heynckesa to bude za uplynulých päť rokov v LM pätnáste meranie síl s mužstvom z Apeninského polostrova vrátane finále z roku 2010 proti Interu Miláno. Bilancia Bayernu na talianskej pôde je päť víťazstiev, tri remízy a deväť prehier (celkovo 13 víťazstiev, 8 remíz a 15 prehier). "Úspešne sme zvládli prvú fázu, teraz chceme dokončiť našu prácu. Vkladám do môjho tímu plnú dôveru," povedal Heynckes. Na Bayern čaká budúci týždeň aj semifinále národného pohára proti Wolfsburgu. "Bolo by katastrofou, ak by sme nevyužili šancu dostať sa do semifinále Ligy majstrov a finále pohára," dodal prezident Bayernu Uli Hoeness. 

Stredajšie stretnutie má na Juventus Stadium výkop v tradičnom čase o 20.45 h a povedie ho španielsky rozhodca Carlos Velasco Carballo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies