Jurčo pri premiére necítil nervozitu, pochválil ho aj tréner Babcock

NETKY.SK • 16 December 2013, 09:17 • 2 min
Jurčo pri premiére necítil nervozitu, pochválil ho aj tréner Babcock

NEW YORK - Mladý slovenský hokejista Tomáš Jurčo absolvoval v noci na pondelok svoju premiéru v prestížnej NHL. Dvadsaťročný útočník nastúpil v drese Detroitu v domácom dueli proti Tampe Bay, v ktorom jeho tím prehral 0:3.

slovakia

left justify in out

Jurčo pri svojom profiligovom debute nastúpil v drese s číslom 26 na ľavom krídle prvého útoku "červených krídel" po boku skúsených veteránov Pavla Dacjuka a Daniela Alfredssona. "Ako malý chlapec som sledoval týchto hráčov v televízii, teraz som dostal šancu si s nimi zahrať. Bolo to úžasné," vyznal sa Jurčo po zápase pre zámorské médiá. Na ľade strávil počas 21 striedaní 16 minút a 45 sekúnd, po zranení Johana Franzéna si v tretej tretine zahral aj presilovku. Na súperovho brankára Bena Bishopa vyslal jednu strelu, ďalšie tri minuli svoj cieľ, prezentoval sa aj dvoma bodyčekmi.

Talentovaného hokejistu, ktorý je s 27 bodmi v 26 vystúpeniach najproduktívnejším hráčom detroitskej farmy Grand Rapids Griffins, povolal Detroit do prvého tímu po zranení Justina Abdelkadera (otras mozgu). "Trápime sa v koncovke, dávame málo gólov, preto sme dali šancu Jurčovi, ktorý je produktívnym juniorom a je momentálne v top desiatke bodovania v AHL. Uvidíme, čo dokáže," tak komentoval pozvánku pre nádejného Slováka generálny manažér Red Wings Ken Holland. Hoci Jurčo pri premiére nebodoval, zanechal dobrý dojem. "Má silnú postavu, je rýchly a zručný. Rád by som u neho videl, aby mal priamejší ťah na bránku, no celkovo si myslím, že urobil veľa pozitívnych vecí a pre Pava a Alfieho vybojoval množstvo pukov. Vyzeral ako špičkový hráč," uviedol na adresu Jurča tréner Detroitu Mike Babcock.

Jurčo nevidel veľký rozdiel medzi slávnou profiligou a farmárskou AHL: "Nemyslím si, že sa hrá v NHL rýchlejší hokej. AHL je skutočne rýchla liga, v NHL treba viac premýšľať a je to viac o hľadaní si pozície, čo sa mi páči viac. Ťažko sa mi to však porovnáva, lebo som hral v nej len jeden zápas." Pred stretnutím dostal od trénerov Detroitu len niekoľko menších rád, predovšetkým kam sa má postaviť pri vhadzovaniach a koho si má preberať. Ako prezradil, nejakú väčšiu nervozitu pred úvodným buly nepociťoval. "Myslel som si, že budem viac nervózny. Po rozvičke som sa však cítil výborne a sústredil sa len na zápas."

Bývalý mládežnícky reprezentant sa stal 14. slovenským hokejistom, ktorý štartoval v prebiehajúcej sezóne v zámorskej profilige. Okrem v neho v NHL debutoval aj ďalší košický rodák Martin Marinčin, obranca Edmontonu. Jurčo je v poradí 81. rodákom zo Slovenska, ktorý sa predstavil v slávnej NHL a celkovo piatym piatym Slovákom, ktorý si zahral za Red Wings.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies