Juncker si želá väčšiu jednotu v EÚ

NETKY.SK • 14 September 2016, 10:20 • 2 min
Juncker si želá väčšiu jednotu v EÚ

ŠTRASBURG - Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker sa domnieva, že Európska únia sa nachádza v existenčnej kríze. Členské štáty príliš často hovoria len o vlastných národných záujmoch, uviedol Juncker v dnešnom prejave o stave EÚ, s ktorým vystúpil v Európskom parlamente v Štrasburgu.

slovakia

left justify in out

"Počet oblastí, v ktorých solidárne spolupracujeme, je príliš malý," vyhlásil Juncker s tým, že EÚ "stále nemá dostatok únie". Blok podľa neho potrebuje viac jednotného postupu napriek značnému odporu voči centralizovanejším právomociam únie. Šéf EK europoslancom povedal, že integrácia EÚ nemôže byť ponechaná len na záujmoch jednotlivých členských štátov.

 

V súvislosti s hlasovaním Britov za vystúpenie z EÚ Juncker povedal, že želanie dosiahnuť brexit je len symptómom, pretože medzi terajšími ešte 28 štátmi únie panujú hlboké rozpory v otázkach toho, ako prekonať hospodársky útlm, utečeneckú krízu a terorizmus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies