Juncker: EÚ bude reagovať, ak USA zavedú clo na dovoz ocele z Európy

NETKY.SK • 7 Júl 2017, 11:22 • 2 min
Juncker: EÚ bude reagovať, ak USA zavedú clo na dovoz ocele z Európy

HAMBURG - Európska únia (EÚ) bude reagovať, ak Spojené štáty zavedú clo na dovoz ocele z Európy. Vyhlásil to dnes predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker na summite lídrov G20, dvadsiatich najväčších svetových ekonomík v Hamburgu.

slovakia

left justify in out

"Ak USA zavedú clá na európsky dovoz ocele, Európa je pripravená okamžite a adekvátne reagovať," povedal Juncker novinárom.

Dotkol sa aj politiky amerického prezidenta Donalda Trumpa, keď povedal, že nová obchodná dohoda medzi EÚ a Japonskom, ktorú obe strany podpísali vo štvrtok ukázala, že Európania nestavajú "ochranné múry".

 

Trump v apríli nariadil preskúmanie, či dovoz ocele poškodzuje národnú bezpečnosť USA. V závislosti od výsledkov by následne mohli Spojené štáty obmedziť jej import. "Oceľ je dôležitá nielen pre našu ekonomiku, ale aj pre našu armádu. Ide o oblasť, v ktorej si nemôžeme dovoliť závislosť od ostatných krajín," vysvetlil Trump dôvod vyšetrovania.

 

Ak by Biely dom z dôvodov národnej bezpečnosti zaviedol obmedzenia na dovoz ocele z Európy, išlo by o neodôvodnený krok, uviedla minulý mesiac eurokomisárka pre obchod Cecilia Malmströmová. Dodala, že Európa v takom prípade podnikne protiopatrenia.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies