Július dostal za vraždu dôchodkyne 21 rokov a osem mesiacov

NETKY.SK • 12 Január 2016, 15:53 • 2 min
Július dostal za vraždu dôchodkyne 21 rokov a osem mesiacov

BANSKÁ BYSTRICA - Trest odňatia slobody 21 rokov a osem mesiacov za vraždu dôchodkyne Heleny H. z Veľkého Blhu potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 39-ročného Júliusa Farkaša z tej istej obce. Sudca hneď nariadil aj výkon trestu, ktorý si Farkaš odpyká v ústave s najprísnejším stupňom stráženia.

slovakia

left justify in out

Dôchodkyňa, ktorá by bola o mesiac oslávila 75 rokov, pracovala ako poštárka a v obci bola známa. Farkaš k nej chodieval, údajne jej zvykol pomáhať s chystaním dreva. Na ženu zaútočil v jej rodinnom dome v noci na 24. septembra 2014. Sekerou vylomil dvere na prízemí a potom v spálni na poschodí dôchodkyňu rukami zadusil. Z domu ukradol televízny prijímač, fľašu vodky, dve balenia zrnkovej kávy, kabelku s dokladmi zavraždenej a finančnou hotovosťou.

 

Vraha usvedčili stopy DNA, pachové a iné stopy. Okresný súd v Banskej Bystrici Farkaša uznal za vinného podľa obžaloby a uložil mu trest 21 rokov a osem mesiacov v najprísnejšom väzení. Farkaš sa odvolal s tým, že on to neurobil a jeho stopy tam mohol zaniesť niekto iný. Odvolací súd mu neuveril a prvostupňový verdikt potvrdil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies