Juhovýchod Austrálie zasiahla silná búrka, úrady hlásia troch mŕtvych

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 08:05 • 2 min
Juhovýchod Austrálie zasiahla silná búrka, úrady hlásia troch mŕtvych

SYDNEY - Silná búrka, ktorá od pondelka bičuje juhovýchod Austrálie, si už vyžiadala najmenej troch mŕtvych.

slovakia

left justify in out

Prudký lejak a vietor presahujúci 100 kilometrov za hodinu zasiahol najmä Nový južný Wales vrátane metropole Sydney. Najviac postihnuté je mesto Dungog ležiace asi 200 kilometrov severne od Sydney, kde zahynuli dvaja starší muži a jedna žena. V oblasti spadlo už vyše 30 centimetrov zrážok, čo viedlo k náhlym povodniam na viacerých miestach. Desiatky ľudí tak zostali uviaznuté v autách či na strechách svojich domov. Záchranári reagovali na vyše 4500 volaní o pomoc a zo zatopených oblastí zachránili skoro 50 ľudí. Vietor strhával stĺpy elektrického vedenia, stromy a strechy. Bez elektrickej energie zostalo asi 200 000 domácností.


Voda zaplavila viacero ulíc v Sydney, kde zostali zatvorené desiatky škôl a úradov. Vysoké vlny viedli tiež k zatvoreniu sydneyského prístavu. Meteorológovia očakávajú, že počasie sa v utorok ešte zhorší a zlepšenie nastane až v stredu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies